Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στους δρόμους, ενώ όσο περνά η ώρα αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα.

Η επιστροφή προμηνύεται, πάντως, δύσκολη δεδομένης της κακοκαιρίας, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με το οποίο προβλέπει καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Άρχισε σταδιακά η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να περάσουν τα διόδια των εθνικών οδών προς την Αττική 300.000 οχήματα.

Η επιστροφή ξεκίνησε από χθες το βράδυ και αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 200 μέτρων στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.

Παράλληλα, σε ισχύ είναι τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, η οποία αναμένεται να γίνει με βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Για την ομαλή διεξαγωγή της κίνησης των εκδρομέων του Πάσχα, νωρίς το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα δόθηκαν δύο είσοδοι «ελεύθερες», για τη διέλευση των οχημάτων, στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Θεσσαλονίκης , μέχρι τις 2 το μεσημέρι η κίνηση των οχημάτων στα διόδια Μαλγάρων ήταν ήπια, με το πέρας όμως των ωρών «πυκνώνει» όλο και περισσότερο. Να σημειωθεί πως η πρώτη είσοδος «ελευθέρας» από τα διόδια, δόθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ η δεύτερη δόθηκε λίγα λεπτά πριν τη 1.00 το μεσημέρι. Ο καιρός είναι ήπιος με ελαφρά βροχόπτωση, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται, σύμφωνα με την ΕΜΥ, να ενταθούν τις απογευματινές ώρες.

Ο Γιάννης Χανδάνος, συγκοινωνιολόγος της Ολυμπίας Οδού, μίλησε στο OPEN για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Σημείωσε πως μόνο από την Μεγάλη Πέμπτη εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας περίπου 170.000 οχήματα, ενώ προέβλεψς πως από τις μεσημεριανές ώρες θα κορυφωθεί σταδιακά η κίνηση.

Διαβάστε περισσότερα