Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της φερόμενης απάτης σε βάρος του e-ΕΦΚΑ, με επίκεντρο τον Φίλιππο Καμπούρη και εταιρείες που ερευνώνται από τις Αρχές.

Στη δικογραφία εμφανίζονται ονόματα γνωστών τραγουδιστών, οι οποίοι φέρονται να είχαν δηλωθεί ως ασφαλισμένοι μέσω εταιρειών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που εμφανίζονται στα στοιχεία της έρευνας περιλαμβάνονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Αγγελική Ηλιάδη, η Κέλλυ Κελεκίδου, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος.

Η αναφορά των ονομάτων τους στη δικογραφία δεν σημαίνει ότι κατηγορούνται για συμμετοχή στην υπόθεση. Αντίθετα, οι Αρχές εξετάζουν το καθεστώς υπό το οποίο δηλώνονταν και ασφαλίζονταν εργαζόμενοι και καλλιτέχνες μέσω των επίμαχων εταιρειών.

Περισσότεροι από δέκα τραγουδιστές αναμένεται να περάσουν από την Οικονομική Αστυνομία προκειμένου να δώσουν καταθέσεις ως μάρτυρες. The TOC

Υπόθεση Καμπούρη: Τι κατέθεσαν Κελεκίδου, Βολάνης και Ζαζόπουλος

Ήδη στη ΓΑΔΑ κλήθηκαν για κατάθεση η Κέλλυ Κελεκίδου, ο Σώτης Βολάνης και ο Αλέκος Ζαζόπουλος. Οι τρεις καλλιτέχνες είχαν εργαστεί σε νυχτερινά κέντρα που συνδέονται, σύμφωνα με την έρευνα, με τις υπό εξέταση εταιρείες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τραγουδιστές ανέφεραν ότι ήταν κανονικά δηλωμένοι και πληρώνονταν μέσω των εταιρειών, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι αυτές φέρονται να ήταν εικονικές.

Ο Αλέκος Ζαζόπουλος δήλωσε δημόσια πλήρη άγνοια για την υπόθεση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχει «πέσει από τα σύννεφα».

Υπόθεση Καμπούρη: Πώς φέρεται να λειτουργούσε το σύστημα

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται εταιρείες που, σύμφωνα με τις Αρχές, χρησιμοποιούνταν ως «κέλυφος», ενώ ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές φέρονται να εμφανίζονταν άλλα πρόσωπα.

Εργαζόμενοι μεταφέρονταν από τη μία εταιρεία στην άλλη και, όταν συσσωρεύονταν ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, οι επιχειρήσεις φέρεται να σταματούσαν τη λειτουργία τους και να αντικαθίσταντο από άλλες.

Η έρευνα φέρεται να ξεκίνησε μετά την καταγγελία πρώην εργαζόμενης σε Μέσα Ενημέρωσης του Φίλιππου Καμπούρη. Η γυναίκα, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, λάμβανε περίπου 600 ευρώ τον μήνα, αλλά στη φορολογική της δήλωση εμφανίστηκε με ετήσιο εισόδημα περίπου 20.000 ευρώ από εταιρείες που, όπως υποστήριξε, δεν γνώριζε.

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, με τις κατηγορίες να διαφοροποιούνται ανά πρόσωπο.

Ο Φίλιππος Καμπούρης αρνείται όσα του αποδίδονται, δηλώνοντας «είμαι αθώος, είναι σκευωρία», ενώ η υπεράσπισή του υποστηρίζει ότι πρόκειται για οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και όχι για απάτη. Έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή.

Διαβάστε ακόμη: