«Πάρτι» κάνουν οι διεθνείς αγορές -και το ελληνικό χρηματιστήριο- καθώς η κρίση στην Ουκρανία βαίνει προς εκτόνωση. Οι αγορές προεξοφλούν ότι θα αποφευχθεί μια στρατιωτική κλιμάκωση στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας, μετά από την κίνηση Πούτιν να αποσύρει έναν αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή.

Τα καλά νέα “πυροδότησαν” τη μείωση των τιμών της ενέργειας και κυρίως του φυσικού αερίου και παράλληλα την άνοδο των χρηματιστηρίων.

Τα futures τη Wall Street δείχνουν ισχυρή άνοδο των βασικών δεικτών, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται σημαντικά, μετά από τις χθεσινές βαριές απώλειες.

Παράλληλα, αποκλιμακώνονται σε ένα βαθμό και οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, το αέριο σημείωνε πτώση 8,6% στην ευρωπαϊκή αγορά στα 73,7 ευρώ ανά MWh, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent εμφάνιζε μείωση 3,3%, στα 93 δολάρια το βαρέλι.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κέρδιζε 1,29%, με τον γενικό δείκτη στις 962,9 μονάδες, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος των απωλειών της Δευτέρας, όταν η ανησυχία για το ενδεχόμενο μίας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία «γκρέμιζε» τις αγορές διεθνώς.