Η Παρί Σεν Ζερμέν επισημοποίησε σήμερα (05/07) την πρόσληψη του Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο 55άχρονος τεχνικός, που αποχώρησε από τη Νις στα τέλη Ιουνίου, αποτελεί τον έβδομο εκλέκτορα των πρωταθλητών Γαλλίας στην… «εποχή» του κονσόρτσιουμ του Κατάρ και έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Η Νις εισέπραξε 5.000.000€.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ολοκλήρωσε το οργανόγραμμά της, περισσότερο από έναν μήνα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Κιλιάν Εμπαπέ και την απομάκρυνση του αθλητικού Διευθυντή, Λεονάρντο, τον οποίο διαδέχθηκε ο Πορτογάλος, Λουίς Κάμπος.

Πρώτη κίνηση της Παρί Σεν Ζερμέν, η γνωστοποίηση της λήξης της συνεργασίας με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, τερματίζοντας τη δεκαοκτάμηνη θητεία του Αργεντινού προπονητή στους πρωταθλητές Γαλλίας.

«Ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και το προσωπικό του επιτελείο για την προσφορά και να τούς ευχηθεί ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Ο 50άχρονος προπονητής, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Παρί τον Ιανουάριο του 2021, κατέκτησε το πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 και το κύπελλο Γαλλίας τη σεζόν 2020 – 2021, δίχως να επιτυγχάνει κάποια διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.