Απόψε (21/5), έλαβε τέλος μία εκ των πλέον διάσημων υποθέσεων στον παγκόσμιο αθλητισμό, με μεγάλη κερδισμένη την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έπεισε τον 23άχρονο άσο να παραμείνει, απορρίπτοντας την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης, για να υπογράψει νέο, «χρυσό» συμβόλαιο συνεργασίας έως το καλοκαίρι του 2025.

Οι Παριζιάνοι προσέφεραν στον Κιλιάν Εμπαπέ καθαρές ετήσιες απολαβές 50.000.000€ και πριμ υπογραφής που θα φτάσει τα 100.000.000€ (!) ενώ, φέρεται πως θα του χαρίσουν και τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου στο πρότζεκτ του συλλόγου.

Οι Μαδριλένοι, από την πλευρά τους, έδιναν στον Εμπαπέ 50.000.000 ευρώ έως το 2024 και 120 εκατομμύρια ευρώ μπόνους υπογραφής.

Ωστόσο, εκείνος αποφάσισε να μην αφήσει τον παρισινό σύλλογο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως και η κυβέρνηση Μακρόν μεσολάβησε ενεργά, ώστε να μην εγκαταλείψει την γαλλική πρωτεύουσα πόλη.

Ο Εμπαπέ αγωνίζεται στην Παρί από το 2017, με τους Παριζιάνους να δαπανούν το ποσό των 145 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι του 2018 προκειμένου να τον αποκτήσουν από τη Μονακό.

Έχει αγωνιστεί σε 216 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με την Παρί, μετρώντας 168 γκολ και μοιράζοντας 87 ασίστ. Έχει πανηγυρίσει στο Παρίσι τέσσερα πρωταθλήματα Γαλλίας, τρία κύπελλα, δύο Λιγκ Καπ και τρία Σούπερ Καπ Γαλλίας.

Το εντυπωσιακό είναι πως λίγα λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση της Παρί, είχε προηγηθεί ανακοίνωση της La Liga, που απειλούσε πως θα καταγγείλει τους Γάλλους στην UEFA λόγω της συμφωνίας τους με τον Εμπαπέ έναντι ενός «αμύθητου» ποσού.

«Είναι σκάνδαλο, θα καταγγείλουμε την Παρί στην UEFA, στις γαλλικές και τις ευρωπαϊκές αρχές», αναφέρει μεταξύ άλλων η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος.