Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στο θέμα των σεξουαλικών κακοποιήσεων στο εσωτερικό της καθολικής εκκλησίας, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα. «Η εκκλησία δεν πρέπει να αποκρύπτει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις, οιουδήποτε είδους και αν πρόκειται», υπογράμμισε αρχικά.

«Για αυτές τις κακοποιήσεις από μέλη της εκκλησίας, δεν αρκεί να ζητά κανείς συγγνώμη· είναι αναγκαίο, αλλά όχι αρκετό. Τα θύματα πρέπει να είναι το κύριο σημείο αναφοράς κάθε προσπάθειας, διότι ο πόνος και τα ψυχολογικά τραύματα μπορούν να αρχίσουν να θεραπεύονται, αν βρουν απαντήσεις. Συγκεκριμένες πράξεις, προς αντιμετώπιση όσων τρομερών εμπειριών έχουν ζήσει και για να μην επαναληφθούν», ανέφερε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

«Οι κακοποιήσεις δεν πρέπει να κρύβονται, ούτε μέσα στην οικογένεια. Η εκκλησία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την επίλυση και την αποκάλυψη των περιστατικών στην κοινωνία και τις οικογένειες. Η εκκλησία πρέπει να προσφέρει χώρους προκειμένου να ακουσθεί η φωνή των θυμάτων, αλλά και για την ψυχολογική τους υποστήριξη και προστασία», ολοκλήρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Διαβάστε ακόμη: