Ο Πάπας Φραγκίσκος «ξέσπασε» σε λυγμούς μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια απογευματινής (08/12) τελετής, στο κέντρο της Ρώμης.

Με αφορμή την παραδοσιακή τελετή για τον εορτασμό της Άμωμης Σύλληψης, ο Προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μετέβη στην «Πιάτσα ντι Σπάνια», την πλατεία της ιταλικής πρωτεύουσας πόλης όπου βρίσκεται το άγαλμα της Παρθένου Μαρίας.

«Ω, Αγνή Παρθένα, ήθελα σήμερα να σού μεταφέρω τις ευχαριστίες του ουκρανικού λαού…», άρχισε να διαβάζει όρθιος τον λόγο του, όμως σταμάτησε, εμφανώς συγκινημένος. Καθώς το σώμα του συγκλονιζόταν από τους λυγμούς, με δάκρυα στα μάτια, ο Πάπας παρέμεινε σιωπηλός για αρκετή ώρα, όταν το πλήθος άρχισε να τον χειροκροτεί.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνέχισε την ομιλία του, στηριζόμενος στο μπράτσο της πολυθρόνας του, παραμένοντας όρθιος: «… του ουκρανικού λαού για την ειρήνη που ζητάμε από τον Κύριο εδώ και καιρό».

«Πρέπει, επίσης, να σού μεταφέρω την ικεσία των παιδιών, των ηλικιωμένων, των πατέρων και των μητέρων, των νέων αυτής της μαρτυρικής γης που υποφέρει τόσο πολύ», συνέχισε, με φωνή τρεμάμενη από τη συγκίνηση.

Ο Πάπας δεν έχει σταματήσει τις εκκλήσεις για ειρήνη στην Ουκρανία, αφού παρακάλεσε για λήξη του πολέμου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, την 24η Φεβρουαρίου.

Η στιγμή της συγκίνησης του Πάπα Φραγκίσκου στο 14:50 του αποσπάσματος:

Διαβάστε ακόμη: