Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Wall Street Journal, οι νεκροί από την επίθεση των τζιχαντιστών στην Καμπούλ έχουν ξεπεράσει πλέον τους 100.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, νεκροί από την επίθεση στην Καμπούλ είναι τουλάχιστον 90 Αφγανοί και τουλάχιστον 13 μέλη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει κι άλλο.

Δεκατρείς στρατιώτες των ΗΠΑ και 28 Ταλιμπάν νεκροί από την επίθεση στην Καμπούλ

Το CBS News, επικαλούμενο το αφγανικό υπουργείο Υγείας, έκανε λόγο για τουλάχιστον 90 νεκρούς, ενώ το Al Arabiya έκανε λόγο για τουλάχιστον 72 νεκρούς και 158 τραυματίες.

Τουλάχιστον 28 μέλη των Ταλιμπάν είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε σήμερα στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Χάσαμε περισσότερους ανθρώπους από ό,τι οι Αμερικανοί», δήλωσε ο ίδιος.

Πάνω από 100 οι νεκροί από την επίθεση των ISIS στην Καμπούλ

Τουλάχιστον δεκατρείς αμερικανοί στρατιωτικοί, ανάμεσά τους δέκα Πεζοναύτες, σκοτώθηκαν και 18 άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση στα όρια του διεθνούς αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, όπου παρέμενε συγκεντρωμένο μεγάλο πλήθος ανθρώπων που ήλπιζε πως θα μπορέσει να φύγει από τη χώρα.

Πέρα από τους Ταλιμπάν και τους αμερικανούς στρατιωτικούς δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους παιδιά. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η επιχείρηση εκκένωσης αμάχων που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ επιταχύνθηκε μετά τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση, δήλωσε δυτικός αξιωματικός που βρίσκεται επιτόπου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Πάνω από 100 οι νεκροί από την επίθεση των ISIS στην Καμπούλ

Αντίποινα προανήγγειλε ο Τζο Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στο έκτακτο διάγγελμά του, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, διαβεβαίωσε πως η επιχείρηση εκκένωσης θα «συνεχιστεί» ως την 31η Αυγούστου, που επιβεβαίωσε ότι παραμένει η προθεσμία για την αποπεράτωση της επιχείρησης εκκένωσης και την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από τη χώρα.

Υπεραμύνθηκε εκ νέου της απόφασής του να προχωρήσει στην αποχώρηση.

Επίσης, προανήγγειλε αντίποινα εναντίον του ISIS, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν συγχωρούμε, δεν θα ξεχάσουμε. Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να πληρώσετε. (…) Έδωσα εντολή να χτυπηθούν οι εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους. Οι Αμερικανοί διοικητές έχουν όλα όσα χρειάζονται προς το παρόν, υπόσχομαι ότι θα τους χορηγήσω ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα αφήσει αναπάντητες τις επιθέσεις.