Σήμερα Πέμπτη 29/6, αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Διευκρινίζεται, ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.
Πανελλήνιες 2023: Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
«Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, μετά τις 13:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).
Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.
Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.
Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.
Θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου».
Πανελλήνιες 2023: Πού μπορούν να δουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες τους
Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα ΕΔΩ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.
Επίσης, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.
Πανελλήνιες 2023: Αυτές οι «άγνωστες» σχολές έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας
Σύμβουλος σταδιοδρομίας μιλά για τη «βεντάλια των επιλογών» στις Πανελλήνιες. Συγκεκριμένα, για τις άγνωστες σχολές, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, θα παρουσιάσουν δυναμικές προοπτικές στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια μίλησε στην ΕΡΤ ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Χρήστος Ταουσάνης.
«Βλέπουμε τα παιδιά μας να επικεντρώνουν τις επιλογές τους σε πέντε, δέκα, είκοσι τμήματα και να μην ανοίγουν τη βεντάλια των επιλογών τους ενώ υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα σπουδών που και είναι αξιόλογα και συνήθως βρίσκονται και σε χαμηλές βαθμολογίες» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Ταουσάνης.
Μιλώντας για το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, το οποίο όπως είπε είναι άγνωστο σε γονείς και μαθητές, σχολίασε ότι έχει ένα από τα πιο μοντέρνα και διεπιστημονικά προγράμματα σπουδών. «Μιλάμε για ένα τμήμα που θα μάθουν στοιχεία που έχουν να κάνουν με την εικονική πραγματικότητα» σημείωσε επισημαίνοντας ότι οι απόφοιτοί του θα έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.
«Το κομμάτι της πληροφορικής και όλες οι πτυχές του είναι τρομερά περιζήτητο όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά εργασίας» πρόσθεσε ο κ. Ταουσάνης επιλέγοντας στην συνέχεια να αναφερθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.
Επιλέγοντας την κατεύθυνση Ατόμων με ειδικές ανάγκες οι απόφοιτοι, όπως είπε, θα εργαστούν στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής ως ειδικοί παιδαγωγοί ενώ εάν διαλέξουν την εκπαίδευση ενηλίκων θα γίνουν εξειδικευμένοι εκπαιδευτές σε έναν κλάδο που θα έχει ζήτηση για στελέχη τα επόμενα χρόνια.
Αναφερόμενος στις σπουδές digital μάρκετινγκ τόνισε ότι το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρέχει όλα τα εφόδια σε αυτόν τον τομέα. Ο κ. Ταουσάνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
«Μιλάμε για ένα επιστήμονα των υλικών που είναι σε θέση από το να ασχοληθεί με βιο-συμβατά υλικά (μόσχευμα) μέχρι το πώς ένα κινητό θα έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα» επεσήμανε ο σύμβουλος σταδιοδρομίας.
Παρουσιάζοντας και άλλα τμήματα που δίνουν τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης μίλησε για τις ειδικότητες «UX – UI Designer» που κάνουν μια υπηρεσία πιο εύχρηστη προς το χρήστη.
«Είναι αυτός ο οποίος πρακτικά θα διευκολύνει τη λειτουργικότητα ενός προϊόντος και είναι αυτός που σε μια επιχείρηση και σε έναν οργανισμό θα κάνει τη ζωή του πελάτη πιο εύκολη» σημείωσε ο κ. Ταουσάνης ο οποίος εστίασε και στις σχολές στατιστικής σε Πανεπιστημιακές Σχολές.
«Η στατιστική είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη. Το είδαμε από την πανδημία μέχρι σε χρηματοοικονομικά προϊόντα. Ο στατιστικολόγος και ο αναλογιστής είναι δύο πολύ σημαντικές ειδικότητες χρειάζεται μια επιχείρηση για να δει τις πιθανές συνέπειες από μια πράξη ή από έναν κίνδυνο που ελλοχεύει, διευκρίνισε ο ειδικός.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Ταουσάνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε υπόλοιπες σχολές όπως είναι τα τμήματα Περιβάλλοντος, Μηχανικών Περιβάλλοντος, τα τμήματα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και η Κτηνιατρική καλώντας τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων να δουν αναλυτικά τα προγράμματα σπουδών της κάθε σχολής ξεχωριστά πριν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους δελτίο.
Διαβάστε ακόμη: