Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, μετά τις 13:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Πανελλήνιες 2023: Οι υποψήφιοι θα λάβουν και SMS

Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα εδώ, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Πανελλήνιες 2023: Πού θα κυμανθούν οι βάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από διάφορα βαθμολογικά κέντρα, υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με τις μεγάλες βαθμολογίες.

Σήμερα, Πέμπτη, που ανακοινώνονται οι βαθμοί θα υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα. Ωστόσο, αναμένεται οι βάσεις να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα με κάποιες αυξομειώσεις στις περιζήτητες σχολές.

Να σημειωθεί ότι από χθες, Τετάρτη 28/7 μέχρι και τις 7 Ιουλίου γίνονται ηλεκτρονικές εγγραφές για τους μαθητές του Λυκείου.

Διαβάστε ακόμη: