Ο Φατίχ Τερίμ έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν τις 12:00 σήμερα 27 Δεκεμβρίου, έτοιμος να αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» προσγειώθηκε το μεσημέρι η πτήση του Τούρκου τεχνικού, ο οποίος πέταξε με καθυστέρηση μιας ώρας. Ο Τερίμ έχει συμφωνήσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και από σήμερα θα πιάσει δουλειά.

Το συμβόλαιο του Τερίμ έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2025 και στόχος του είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους «πράσινους». Στο επιτελείο του Τούρκου τεχνικού θα είναι ο Νετσάτι Ατές, ενώ στο πλευρό θα του βρίσκονται και οι Σουκρού Χανεντάρ, Μαρτ Τσετίν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε κατά την άφιξή του

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο δεν διήρκησε πάρα πολύ, γιατί η ενεργεια που είχαμε ήταν πολύ δυνατή και δεν χρειάστηκε επομένως. Ο πρόεδρος ήξερε τι ήθελε και με τον πλάνο που μου είπε δεν χρειάστηκε να σκεφτώ κι αποφάσισα κατευθείαν να δεχτώ την πρόταση”.

Τι ξέρει για τον Παναθηναϊκό: «Φυσικά κι ακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα και ξέρω τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ. Γνωρίζω όλες τις ομάδες, αλλά δεν έχω τον απόλυτο έλεγχο, οπότε το συντομότερο δυνατό θέλω να δω την ομάδα για να δω τι ελλείψεις έχουμε και να δουλέψω πάνω σε αυτό».

Για το αν μπορεί να υποσχεθεί κάτι και ποιος είναι ο στόχος: «Από ό,τι ξέρω ο Παναθηναϊκός έχει χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα. Εγώ όπου κι αν πηγαίνω, πηγαίνω για να κερδίσω και εγώ τις υπογραφές μου δεν τις βάζω μόνο στο χαρτί, είναι από την καρδιά μου. Πιστεύω θα έχω αυτή τη συμπεριφορά και στο πρωτάθλημα. Υπάρχει ένας ανταγωνισμός μεταξύ 4 ομάδων. Οι αντίπαλοί μας είναι και ποιοτικοί και δυνατοί, τους σέβομαι. Σαν Παναθηναϊκός μάς λείπει το πρωτάθλημα, μας λείπει η Ευρώπη, οπότε οι στόχοι είναι πολύ ανοιχτοί. Έτσι κι αλλιώς, είχαμε μία συζήτηση με τον πρόεδρο πάνω σ’ αυτό.

Αρχικά, με τον πρόεδρο είχαμε μιλήσει για έξι μήνες, αλλά καταλήξαμε στον 1,5 χρόνο γιατί έχουμε έναν στόχο και θέλουμε να τον πετύχουμε. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι τέλους και φέτος θέλω να παλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται με την ομάδα. Έχω δει κάποιους παίκτες που είναι πολύ ποιοτικοί. Από τον καθένα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο»

Θέλω να προσθέσω κάτι ακόμα. Είμαι από την άλλη πλευρά της θάλασσας, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κύριο Ερντογάν για να με συγχαρεί που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Έχω υπηρετήσει την Εθνική ομάδα της Τουρκίας. Είμαστε δύο χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα έρθει και η γυναίκα μου και θα ξεκινήσουμε στο νέο περιβάλλον. Όταν ήμουν στην Φιορεντίνα, ο Αταμάν ήταν στην Ιταλία. Και τώρα το ίδιο, είμαι χαρούμενος για αυτό».

Ο Τερίμ έχει μια σπουδαία καριέρα πίσω του, κυρίως συνδεδεμένη με την εθνική Τουρκίας και τη Γαλατάσαραϊ.

Εκτός Τουρκίας δοκίμασε την τύχη του στη Φιορεντίνα με επιτυχία, έχοντας και ένα σύντομο (και ανεπιτυχές) πέρασμα από τον πάγκο της Μίλαν. Συνολικά στην καριέρα του έχει πανηγυρίσει οκτώ πρωταθλήματα Τουρκίας και ένα Κύπελλο UEFA. Με την εθνική Τουρκίας η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν που έφτασε στα ημιτελικά του Euro 2008, όταν ηττήθηκε 3-2 από τη Γερμανία.

Μάουρο Ικάρντι: «Μετακομίζει» με την εκρηκτική Γουάντα Νάρα στην Κωνσταντινούπολη!

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε το διαζύγιο με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ

Διαβάστε ακόμη: