search

TOP SECRET

Πάμε για τρίτη…διάσωση της ΑΕΓΕΚ από τις τράπεζες;

Η ΑΕΓΕΚ από τα ψηλά βρέθηκε με τεράστια χρέη στις τράπεζες, ένα ακόμα θύμα του μετρό της Θεσσαλονίκης

Μετρό Γραμμή 4: Πως κατανέμεται η χρηματοδότηση στο μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας

Η κινητικότητα στις κατασκευές είναι δεδομένη, καθώς δημοπρατούνται αρκετά έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων και θα δημοπρατηθούν πολλά ακόμα και οδικά και σιδηροδρομικά και επεκτάσεις μετρό και προαστιακού.

Μέσα σε όλο αυτό τον αναβρασμό και τις συζητήσεις, που είχαν αφετηρία θυμίζω την περίπτωση του Ελλάκτωρα (όλη την ειδησεογραφία και τις εξελίξεις τις μάθατε πρώτοι, εδώ στο Radar.gr, όταν άλλοι δεν είχαν πάρει μυρουδιά) έγιναν ήδη πολλές ανακατατάξεις και κατά τα φαινόμενα θα υπάρξουν πολύ σύντομα και άλλες.

Μέχρι και περιπτώσεις εταιρειών του κλάδου, που πλέον έχουν απαξιωθεί, ενώ κάποτε μεγαλουργούσαν, «ξεθάβονται», για να αποτελέσουν πιθανά οχήματα ενδιαφερόμενων σχημάτων και μεμονωμένων εταιρειών.

Μία από αυτές, όπως μου μεταφέρουν, είναι και η περίπτωση της ΑΕΓΕΚ, των Παπαγεωργίου-Τριανταφύλλου και του χαρισματικού αλλά επιρρεπή στον τζόγο Γ. Μανέτα, που από τα ψηλά βρέθηκε με τεράστια χρέη στις τράπεζες, ένα ακόμα θύμα του μετρό της Θεσσαλονίκης, πέρασε στα χέρια του κατασκευαστή Μαρούλη και από εκεί στις τράπεζες.

Το ενδιαφέρον προέρχεται όχι κατ΄ανάγκη από εταιρείες του κλάδου και το θέμα χειρίζεται δικηγορικό γραφείο, με παραδοσιακά καλές σχέσεις με τις τράπεζες.

Για να δούμε, θα ευδοκιμήσει η προσπάθεια, η οποία η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και η ευκολότερη.

Όσοι δεν το έχουν τσεκάρει, πάντως, ο επιχειρηματίας Γιάννης Μαρούλης, δεν έχει καμία σχέση πλέον.

Διαβάστε ακόμη: