Ο τέως Πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ίμραν Χαν, συνελήφθη από τον στρατό, σύμφωνα με σημερινή (09/05) ενημέρωση του βοηθού του.

Ο Χαν βρισκόταν στο δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ για την εκδίκαση υπόθεσης διαφθοράς, στην οποία ήταν κατηγορούμενος, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, GEO TV. Μερικά λεπτά αφότου ο Χαν πέρασε την πύλη του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισλαμαμπάντ, ομάδα κομάντος εισήλθε στο κτήριο, σύμφωνα με μάρτυρα, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς. Κατά άλλες πηγές, η σύλληψη έλαβε χώρα έξω από το κτήριο των δικαστηρίων.

Τεθωρακισμένα οχήματα μπλόκαραν την είσοδο του δικαστηρίου, ενώ, ο Χαν απομακρύνθηκε λίγο αργότερα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, βάσει πληροφοριών του ίδιου μάρτυρα.

«Ο Ίμραν Χαν συνελήφθη για την υπόθεση Qadir Trust», έγραψε η αστυνομία του Ισλαμαμπάντ στα κοινωνικά δίκτυα, αναφερόμενη σε μία υπόθεση διαφθοράς, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ωστόσο, τo πολιτικό κόμμα PTI του Χαν κατήγγειλε «απαγωγή», με τον βουλευτή, Φαουάντ Σαουντρί, να κάνει λόγο για «κατάληψη» του δικαστηρίου από τους Πακιστανούς κομάντος και «βασανισμούς των δικηγόρων». «Πήγε για τη διαδικασία λήψης δαχτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογραφιών και από εκεί, τον πήραν οι κομάντος», κατήγγειλε η Μουσαράτ Τζαμσέντ Τσιμά του ΡΤΙ.

Ο Χαν, πρώην «αστέρας» του κρίκετ, απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία πέρυσι τον Απρίλιο, έπειτα από πρόταση μομφής. Αυτήν την περίοδο, διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία για τις πρόωρες εκλογές του Οκτωβρίου. Τον Μάρτιο, είχε ακυρωθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, αφού «ξέσπασαν» συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του και αστυνομικών που είχαν μεταβεί στο σπίτι του, για τον συλλάβουν.

Διαβάστε ακόμη: