Μπορεί η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία να προκάλεσε αναστάτωση στη χρηματιστηριακή αγορά και να δημιούργησε μια επιπρόσθετη ανασφάλεια λόγω της Ενεργειακής κρίσης και της εκτίναξης της ακρίβειας, ωστόσο οι πληροφορίες (που προέρχονται από έγκυρους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες) αναφέρουν ότι τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια, τα εμβληματικά deals και τα success stories της κυβέρνησης θα προχωρήσουν κανονικά βάσει του κεντρικού σχεδιασμού.

Το γεγονός τούτο στην πράξη σημαίνει ότι η πώληση του 20%-30% της Εθνικής τράπεζας δια μέσω placement που θα διενεργήσει το ΤΧΣ, θα προχωρήσει κανονικά αμέσως μόλις ψηφιστεί στη Βουλή ο νέος νόμος για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και η Τρ. Πειραιώς με το αντίστοιχο placement να διενεργείται περί τα τέλη του έτους.

Αντιστοίχως με τον ίδιο ρυθμό προωθείται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Αττικής οδού, όπου κορυφαία funds του πλανήτη όπως μεταξύ άλλων η Macquarie, η KKR και η CVC σε κοινοπραξίες με Έλληνες επιχειρηματίες και εργολάβους, αναμένεται να δώσουν προσφορά που θα ξεπεράσει τα 3 δις. ευρώ!!!

Την ίδια ώρα στην αγορά οι φήμες δίνουν και παίρνουν σχετικά με 2 big deals που βρίσκονται στη φάση των διερευνητικών επαφών, η υλοποίηση των οποίων εκτιμάται ότι θα ανατρέψει τα δεδομένα!

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που αξίζει να σταθεί κανείς στην παρούσα φάση είναι ότι όλα τα εμβληματικά επενδυτικά σχέδια, παρά το Ουκρανικό ζήτημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα προχωρήσουν άμεσα δημιουργώντας μια νέα εικόνα για το Χρηματιστήριο και την Οικονομία.

Τα σενάρια για Big Deals! Αναζητώντας τις 2 εμβληματικές εξαγορές που θα αλλάξουν το τοπίο!