Σήμερα (29/05), ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι μία αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη 100 – 120 χιλιομέτρων (62 – 75 μίλια) θα πρέπει να δημιουργηθεί κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία, ως μέρος μίας μεταπολεμικής διευθέτησης. «Η ζώνη θα είναι απαραίτητη για την προστασία των ουκρανικών περιοχών από τους βομβαρδισμούς», έγραψε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ στα κοινωνικά δίκτυα.

Την περασμένη Δευτέρα (22/05), στη συγκεκριμένη περιοχή, πραγματοποιήθηκε εισβολή ενόπλων που έφθασαν από την Ουκρανία. Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας, έλαβαν χώρα επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που είχαν στόχο σπίτια και διοικητικό κτήριο, στην Περιφέρεια του Μπέλγκοροντ. Οι αυτοαποκαλούμενες ρωσικές αντάρτικες δυνάμεις ισχυρίσθηκαν ότι κατέλαβαν ένα χωριό κοντά στα σύνορα, αλλά εντός της Ρωσίας, για πρώτη φορά στον πόλεμο.

Πρόκειται για αντάρτες της ομάδας «Η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας», η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «πολιτοφυλακή κατά του Κρεμλίνου», που επιδιώκει να απελευθερώσει τη Ρωσία από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως υποστήριξε η ομάδα, μέλη πέρασαν τα σύνορα και κατέλαβε τον οικισμό Κοζίνκα, στην περιοχή Γκράιβορον του Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται σε απόσταση 600 μέτρων από τα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, ενώ, έστειλε και μονάδες στην πόλη Γκράιβορον.

Ακόμη, άλλη μία πολιτοφυλακή εναντίον του Κρεμλίνου, το «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών», του οποίου ηγείται ένας εξέχων Ρώσος εθνικιστής, υποστήριξε ότι συμμετείχε στην επιδρομή.

Διαβάστε ακόμη: