Σήμερα (01/12), ο Δήμαρχος του Κιέβου κάλεσε τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας πόλης να μαζέψουν αποθέματα νερού, τροφίμων και ζεστά ρούχα, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι σε ενδεχόμενο ολικού μπλακ άουτ, λόγω των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών.

«Αν μπορούν, οι κάτοικοι θα πρέπει να σκεφθούν την πιθανότητα να διαμείνουν σε φίλους τους, στα περίχωρα της πόλης. Η θερμοκρασία μέσα στα σπίτια μπορεί να υποχωρήσει απότομα και να μη διαφέρει πολύ από εκείνη στο ύπαιθρο, εάν σημειωθεί διακοπή ρεύματος και καταστραφούν οι υποδομές. Απευθύνω έκκληση στους ανθρώπους να έχουν απόθεμα πόσιμου νερού, τροφίμων μακράς διάρκειας και ζεστών ρούχων», προειδοποίησε. Αυτή τη στιγμή, ο «υδράργυρος» στο Κίεβο δείχνει –4°C.

Οι αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας πόλης έχουν οργανώσει 430 χώρους, όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζεσταθούν και να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, όμως, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι αυτός ο αριθμός δεν αρκεί για μία πόλη 3.5 εκατομμυρίων κατοίκων. «Ούτε 500 χώροι δε θα έφθαναν, ακόμη και 5.000 θα ήταν πολύ λίγοι», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: