Το δημοτικό συμβούλιο της ουκρανικής πρωτεύουσας πόλης απένειμε στον πρώην Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, τον τίτλο του επίτιμου πολίτη, σύμφωνα με χθεσινή (24/11) δημοσίευση του Βιτάλι Κλίτσκο.

«Το συμβούλιο του Κιέβου ενέκρινε απόφαση για την απονομή στον μεγάλο φίλο της Ουκρανίας, Μπόρις Τζόνσον, του τίτλου του επίτιμου πολίτη του Κιέβου. Ο Μπόρις επισκέφθηκε επανειλημμένα την ουκρανική πρωτεύουσα πόλη και κατά την ειρηνική περίοδο, αλλά και στην πλέον δραματική, του αγώνα μας ενάντια στον Ρώσο εισβολέα.

Ο Τζόνσον έπραξε και είμαι πεπεισμένος ότι και στη συνέχεια θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Μεγάλη Βρετανία και οι παγκόσμιοι ηγέτες να συνεχίσουν την αναγκαία βοήθεια προς την Ουκρανία. Τον ευγνωμονούμε για την υποστήριξη! Τον περιμένουμε στο Κίεβο, για να τού απονείμουμε αυτόν τον τιμητικό τίτλο», έγραψε ο κ. Κλίτσκο.

Ακόμη, το επιστημονικό συμβούλιο του Εθνικού Πανεπιστημίου «Ιβάν Φρανκό» του Λβιβ απένειμε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα (Doctor Honoris Causa) στον κ. Τζόνσον.

Διαβάστε ακόμη: