Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών, 32.000 μη στρατιωτικοί στόχοι έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με τον Γιεβγκένι Γιένιν.
«Οι μη στρατιωτικοί, αυτοί, στόχοι είναι κυρίως ιδιωτικές κατοικίες και πολυκατοικίες αμάχων», επεσήμανε, τονίζοντας ότι μόνο το 3% των βομβαρδισμών κατευθυνόταν σε στρατιωτικούς στόχους.
«Στο στόχαστρο των Ρώσων παραμένουν και κρίσιμης σημασίας υποδομές. Μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερες από επτακόσιες, μεταξύ άλλων αεροδρόμια, γέφυρες, αποθήκες πετρελαίου, και ηλεκτρικοί υποσταθμοί», προσέθεσε ο κ. Υπουργός.
Την 23η Νοεμβρίου, η Ουκρανία δέχθηκε μαζικές πυραυλικές επιθέσεις. Το Υπουργείο Ενέργειας είχε ανακοινώσει μετά τις επιδρομές ότι όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και οι περισσότεροι υδροηλεκτρικοί και θερμοηλεκτρικοί σταθμοί της Ουκρανίας τέθηκαν προσωρινά εκτός λειτουργίας.
Ο Δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, είχε ανακοινώσει ότι «το πρωί της 24ης Νοεμβρίου, τα 2/3 της πόλης είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ, στη δεξιά όχθη της πόλης δεν υπήρχε νερό». Το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, 130.000 πολίτες παρέμεναν χωρίς ρεύμα στην ουκρανική πρωτεύουσα πόλη. Η υδροδότηση αποκαταστάθηκε πλήρως, σε όλες τις περιοχές του Κιέβου.
Διαβάστε ακόμη:
- Ποιους θα ελέγξει η Εφορία το 2023
- Δώρο Χριστουγέννων 2022: Ποιοι το δικαιούνται και πότε καταβάλλεται – Πώς υπολογίζεται
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας»
- «Στοπ» στον κανόνα των «οκτώ ποτηριών νερό» ημερησίως βάζει η επιστήμη
- ΡΑΕ: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των χρεώσεων για το δίκτυο ηλεκτροδότησης – Τι ισχύει από το 2023