search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας

Tι είπε για αυτοδυναμία, μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη, μέτρα στήριξης και ενεργειακή κρίση στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο του ΧΑ και της Morgan Stanley.

Μητσοτάκης: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας

Μήνυμα για την προσέλκυση νέων επενδυτικών κεφαλαίων έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να υπογραμμίσει τις ανθεκτικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και να καλέσει τους ξένους επενδυτές να εμπιστευτούν τη χώρα μας. 

Από το βήμα του πρώτου «Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου», το οποίο λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο και το οποίο διεξάγεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και τη Morgan Stanley, ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρθηκε στις  μεταρρυθμίσεις, την μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης, τη στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έναντι της οξείας ενεργειακής κρίσης, αλλά και στα διλήμματα εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον Franck Petitgas, επικεφαλής της Morgan Stanley International, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, αλλά και στη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας που έχουν θέσει την οικονομία σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης.

Όπως τόνισε, δε, με οδηγό την ανάπτυξη, η Ελλάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ε.Ε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ταυτόχρονα στη στήριξη της κοινωνίας έναντι της ενεργειακής κρίσης, επαναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση από τη χώρα μας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στο σχέδιό του να μετατραπεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές του 2023.

Σημειώνεται ότι στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο του ΧΑ και της Morgan Stanley συμμετέχουν πάνω από 240 αναλυτές και fund managers που θα συναντηθούν με τους επικεφαλής και τα στελέχη 29 ελληνικών εταιρειών εισημένων και μη.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου, πέραν της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, βρίσκεται τόσο το «roundtable» των CEO των ελληνικών τραπεζών, όσο και η συζήτηση του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, με τον Πρόεδρο του Χ.Α., Γιάννο Κοντόπουλο.

Το Greek Investment Conference περιλαμβάνει επίσης, ατομικές και ομαδικές συναντήσεις μεταξύ των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών και διεθνών επενδυτικών funds, καθώς και συζητήσεις σε πάνελ, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης.

Στη λίστα των εταιρειών που συμμετέχουν, συγκαταλέγονται οι Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Motor Oil, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Sarantis, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, TITAN, VIOHALCO, ΑΔΜΗΕ, Aegean, ΕΧΑΕ, Autohellas, ΕΥΔΑΠ, Cenergy, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Intracom, Intralot, Lamda Development, αλλά και οι μη εισηγμένες Preoplecert και Noval Properties ΑΕΕΑΠ.