Σας είχαμε γράψει για μια νέα πατέντα των τραπεζιτών, να πηγαίνουν να αγοράζουν οι ίδιες οι τράπεζες μέσα από την διαγωνιστική διαδικασία, ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία που βγάζουν σε πλειστηριασμό!

Σε απλά λόγια η …φάμπρικα έχει ως εξής: βγάζουν οι τράπεζες ένα ακίνητο στο σφυρί, επισπεύδουν δηλαδή μια διαδικασία πλειστηριασμού, το οποίο «χτυπάνε» οι ίδιες, το αποκτούν και στη συνέχεια το μεταπωλούν στον …πραγματικό ενδιαφερόμενο!

Έτσι, ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών, εκπλειστηριάζονται (συνήθως βιαίως) και στη συνέχεια μέσω της παρέμβασης των τραπεζών, στην ιδιοκτησία των οποίων περνάνε για λίγο, καταλήγουν στα χέρια φίλων, συγγενών, ημετέρων, αντί συμφωνηθέντος ποσού!

Επί τη ευκαιρία, εντελώς συμπτωματικά, διάβασα στον Τύπο ότι μέσα από την διαδικασία πλειστηριασμού, στην τιμή πρώτης προσφοράς (!!!), πωλήθηκαν 3 ακίνητα προβολής!

Και διερωτώμαι: τα απέκτησαν οι πρώην ιδιοκτήτες μέσα από διαδικασίες συμφωνημένες ή και σε αυτή την περίπτωση περιήλθαν στην ιδιοκτησία των τραπεζών για να περάσουν με τη σειρά τους σε τρίτους;