search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οργασμός εξελίξεων στον κατασκευαστικό κλάδο

H έλευση του Ολλανδού Χένρι Χόλτερμαν σήμανε την απαρχή, αλλά όχι και το τέλος των ανατροπών, εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Σε φάση ανάκαμψης ο κατασκευαστικός κλάδος – Σημαντική βελτίωση των προσδοκιών

Οι εξελίξεις στον κλάδο των κατασκευών και των τεχνικών-εργολαβικών εταιρειών έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως γνωρίζετε.

Αλλά, τόσο για έργα που βρίσκονται στην α, ή, στη β φάση τους, πριν την τελική ανάδειξη αναδόχου, αλλά και για έργα που βρίσκονται ένα βήμα πριν τη δημοπράτησή τους, οι συμμαχίες και οι συνεργασίες αλλάζουν με πρωτοφανή ευκολία, σπάζοντας στεγανά πολλών ετών.

Αρκεί μια ματιά να ρίξει κάποιος στη σύνθεση των σχημάτων, για να το εμπεδώσει, καθώς παραδοσιακοί ανταγωνιστές βρίσκονται υπό το ίδιο σχήμα διεκδίκησης, κάτι που ακόμα και πριν ένα-δύο χρόνια φάνταζε αδύνατο.

Από καλά πληροφορημένες πηγές του κλάδου μαθαίνω ότι επίκεινται σημαντικά deals και νέες ηχηρές συνεργασίες, που θα αλλάξουν και πάλι το τοπίο στον κλάδο, στον οποίο η έλευση του Ολλανδού Χόλτερμαν σήμανε την απαρχή, αλλά όχι και το τέλος των ανατροπών, εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ως νέος παίκτης προαλείφεται ο κυπριακών και ισραηλινών συμφερόντων όμιλος Wade Adams, ο οποίος έχει χτίσει τις πρώτες συμμαχίες του, διαθέτει τεράστια ρευστότητα και έχει αποφασίσει να παίξει πολύ δυνατά στην ελληνική αγορά, με ό,τι κι αν αυτό θα σηματοδοτήσει την επόμενη ημέρα στον τομέα των κατασκευών.

Αυτά, προς το παρόν, γιατί θέλει και το τσεκάρισμά του το χρόνο του και επίσης και τα deals δεν ολοκληρώνονται σε μια μέρα ή σε μία εβδομάδα.

Ταύτα και μένω…

Διαβάστε ακόμη: