Οι πωλήσεις του Opel Crossland ξεπέρασαν το… ορόσημο των 500.000 μονάδων, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με μήκος μόλις 4.22 μέτρα, συνδυάζει μέγιστη ευελιξία στο εσωτερικό, με άφθονους χώρους για όλη την οικογένεια, ενώ η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αυξάνεται εύκολα από 410 σε 520 λίτρα, ενώ με τα πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.255 λίτρα.

Επιπλέον, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης τα οποία καθιστούν ξεκούραστη και ασφαλή την οδήγηση. Διαθέτει μοντέρνα εμφάνιση, καθώς υιοθετεί τη χαρακτηριστική νέα σχεδιαστική γλώσσα της Opel, που περιλαμβάνει στοιχεία όπως το Vizor.

Το μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Σαραγόσα, στην Ισπανία. Η Opel έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο διάδοχός του θα διαθέτει και ηλεκτροκίνητη έκδοση. Από το 2028 και ύστερα, ο όμιλος θα διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ευρώπη.

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας

Τα τελευταία χρόνια, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις οικονομίες των κρατών και αποτελεί την ατμομηχανή της αυτοκίνησης προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Μόνο η συνολική αξία της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον προηγούμενο χρόνο έφθασε στα 23.33 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στα 37.22 δισεκατομμύρια το 2023, καταγράφοντας αύξηση 60% σε μόλις τρία χρόνια.

Η αγορά της ηλεκτροκίνησης αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτική στην πανδημία, η οποία επηρέασε αρνητικά τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας. Παρά τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται και αυτό οφείλεται όχι μόνο στην καινοτομία των λύσεων, αλλά και την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κοινού για την κλιματική αλλαγή, καθώς την ανάπτυξη της «ηλεκτρικής» κινητικότητας.

Αύξηση της ηλεκτροκίνησης 

Από την άλλη, η αύξηση της ηλεκτροκίνησης όχι μόνο θα μειώσει τον αρνητικό αντίκτυπο των αυτοκινήτων στο περιβάλλον μέσω της εκπομπής των ρύπων, αλλά θα καταστήσει οικονομικότερο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η τρέχουσα εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα επικεντρώνεται κυρίως στα επιβατικά αυτοκίνητα, όπου υπάρχει και ο μεγαλύτερος όγκος, ενώ σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί και στις μεταφορές.

Η ηλεκτροκίνηση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τον σχεδιασμό και την παραγωγή έως την πώληση και τη χρήση των οχημάτων, ενώ το σημαντικότερο θέμα που ταλανίζει τους ανθρώπους της αυτοκίνησης είναι η ανάπτυξη στην τεχνολογία που σχετίζεται με τη φόρτιση και κατ’ επέκταση, τη δημιουργία περισσοτέρων σταθμών φόρτισης.

Η περιβαλλοντική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησηςΗ μείωση των εκπομπών ρύπων αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα.

Με τη χρήση των σύγχρονων ηλεκτροκινητήρων, η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό και το ενεργειακό αποτύπωμα της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα είναι πολύ λιγότερο από το αποτύπωμα που αφήνουν τα καύσιμα.