Όλα αλλάζουν, και στα «σκληρά» γραφεία των εταιριών δεν υπάρχουν ούτε συναισθήματα, ούτε ρομαντισμοί.  Υπάρχει μόνο το ταμείο.

Έτσι, λοιπόν, οι Alfisti ίσως να νιώσουν παράξενα από την πρόσφατη ανακοίνωση του ισχυρού άνδρα της Stellantis, Carlos Tavares, ότι από το 2027 όλες οι Alfa Romeo θα είναι πλέον ηλεκτρικές.

Αλλαγή πορείας, λοιπόν, για τη θρυλική μάρκα από το Μιλάνο με 111 χρόνια ιστορίας με στόχο τις πωλήσεις στην αγορά της Κίνας, Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa Romeo θα είναι το SUV Τonale, με την ημερομηνία παρουσίασης να έχει «κλειδώσει» για τον Μάρτιο του 2022, ενώ θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Πέρα από την Tonale, δεν υπάρχουν άλλα επίσημα πλάνα σε ό,τι αφορά το μοντέλο. Πολλές αναφορές γίνονται για ένα ακόμα SUV πιο μικρό από την Tonale.

Όλα είναι πιθανά καθώς, έτσι που έχει ανοίξει η ομπρέλα των μοντέλων με τη Stellantis, τι το δύσκολο να «πάρουν» όλα τα ηλεκτρικά μέρη από τα ήδη γνωστά μοντέλα των εταιριών Peugeot, Citroen, Opel, που έχουν πλήρη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και υβριδικών με τα μοντέλα Peugeot 208, 2008, Citroen C4 CCrοss, Οpel Corsa και Mokka.Λίγο πιο νωρίς από το 2027, το 2024, η Lancia επανέρχεται στο προσκήνιο με νέα γενιά μοντέλων, all Green. Δηλαδή ηλεκτρικά.

Tην ίδια χρονιά θα δούμε και τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της Abarth με σήμα τον σκορπιό. Σε ό,τι αφορά τη Fiat, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Olivier Francois, η φίρμα από το Τορίνο γυρίζει στην ηλεκτροκίνηση από το 2030.

Με τις συμμαχίες που έχουν προκύψει οι στρατηγικές είναι εύκολο να αλλάξουν. Υπάρχουν κοινές πλατφόρμες, μηχανικά μέρη, οπότε είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετηθεί το «κάλυμμα», το αμάξωμα δηλαδή και αναλόγως πώς θέλει να είναι η εταιρία να πλασαριστεί ο εξοπλισμός από τη βασική έκδοση, στο να είναι πλούσιος ή όχι.

Θα δούμε πάρα πολλά ακόμα καθώς τώρα αρχίζουν 180 μοιρών αλλαγές στην ιστορία της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας.