Ακόμα και η μεγάλη και σπουδαία Ferrari με τα μοντέλα που προκαλούν ανατριχίλα δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να αγνοεί την ηλεκτροκίνηση, οπότε ένα της απομένει να κάνει. Αυτό δεν είναι άλλο από το να δημιουργήσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Όντως, λοιπόν, οι άνθρωποι του Μαρανέλο το πήραν απόφαση. Έτσι έδωσαν το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η ανάπτυξη του αυτοκινήτου που θα γίνει το πρώτο του Cavallino Rampante που θα κινείται αποκλειστικά με ρεύμα.

Η επιβεβαίωση για το παραπάνω ήρθε από τα πιο επίσημα χείλη, εκείνα του John Elkann, του ανθρώπου δηλαδή που βρίσκεται στο τιμόνι της Ferrari.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Elkann, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό supercar των Ιταλών θα παρουσιαστεί το 2025.

Με τις αρχές στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο να πιέζουν για στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, ακόμα και παραδοσιακοί sport κατασκευαστές όπως η Ferrari δεν μπορούν παρά να στρέψουν την προσοχή τους προς τα αυτοκίνητα που κινούνται με ρεύμα. Άλλωστε αν δεν το κάνουν δε θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους που τίθενται για τους ρύπους.

Μέχρι σήμερα από το Μαρανέλο έχουν βγει υβριδικά plug-in μοντέλα, όμως η εταιρία δεν έδειχνε να βιάζεται να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δηλαδή την πλήρη υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης. Έτσι, η απόφαση για αλλαγή στάσης ήρθε απότομα και ξαφνικά, καθώς κανένας δεν την περίμενε.

Μόλις το 2020 ο ίδιος άνθρωπος, ο John Elkann, είχε δηλώσει ότι η τεχνολογία των μπαταριών δεν έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας τόσο εμβληματικής μάρκας. Επιπλέον, ο Elkann είχε συμπληρώσει ότι πίστευε πως μέσα στην επόμενη πενταετία η τεχνολογία των μπαταριών θα συνεχίσει να υπολείπεται των απαιτήσεων της Ferrari.

Τελικά η απόφαση άλλαξε, οπότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι οι μπαταρίες να εξελίχθηκαν πολύ πιο γρήγορα από όσο περίμενε ο Elkann. Το άλλο είναι η μάρκα του Enzo να έριξε τις απαιτήσεις της. Όταν βγει το μοντέλο θα μάθουμε τι από τα δύο συνέβη.

Πάντως, δεδομένης της φήμης, της παρακαταθήκης αλλά και της ιστορίας που έχει η εταιρία, θεωρούμε ότι θα βρουν τον τρόπο να μεταφέρουν στην ηλεκτρική εποχή το πάθος που χαρακτηρίζει τα μέχρι σήμερα μοντέλα τους.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.