Στον απολογισμό της περασμένης χρήσης καθώς και στους στόχους για το 2022 αναφέρθηκε η διοίκηση της ΟΠΑΠ στην 22η τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα με ποσοστό άνω του 78% του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο και αποτελεί και ρεκόρ συμμετοχής.

Ο Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΠΑΠ, ανέφερε πως ο Όμιλος αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις της περυσινής χρονιάς λόγω τη πανδημίας και επέδειξε υψηλές αντοχές, ανακάμπτοντας σημαντικά σε σχέση με το 2020. Τα μεγέθη του 2021 απέδειξαν για άλλη μια φορά την επιτυχία του επιχειρηματικού μοντέλου της ΟΠΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή καθώς και τη καταβολή 0,90 ως επιστροφή κεφαλαίου. Μαζί με το προμέρισμα των 0,10 ευρώ που ήδη έχει διανεμηθεί, το συνολικό ποσό που θα λάβουν οι μέτοχοι ανέρχεται σε 1,50 ευρώ ανά μετοχή. Ημερομηνία αποκοπής θα είναι η 18η Ιουλίου 2022.

Παράλληλα, στη ΓΣ αναφέρθηκε και η διανομή bonus σε 52 συνολικά εκτελεστικά μέλη και άλλα μέλη του ΔΣ από τα καθαρά κέρδη της περυσινής χρήσης, ενώ εγκρίθηκε και η τοποθέτηση νέων μελών στο ΔΣ της εταιρείας και ανανεώθηκε η θητεία του. Το νέο ΔΣ που αποτελείται από 11 μέλη (εκ των οποίων τέσσερα ανεξάρτητα) με τετραετή θητεία συμμετέχουν οι Kamil Ziegler, Jan Karas, Pavel Mucha, Pavel Saroch, Robert Chvátal, Katarina Kohlmayer, Nicole Conrad-Forker, Igor Rusek, Cherrie Chiomento, Θεόδωρος Πανάγος και Γεώργιος Μάντακας.

«Αποδείξαμε ότι μπορούμε να επιτυγχάνουμε τους στρατηγικούς μας στόχους. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια», σημείωσε ο κ. Ζίγκλερ στο πλαίσιο της ομιλίας του. Ακόμη, ο κ. Ζίγκλερ εστίασε στη διαρκή δέσμευση της εταιρείας στην εταιρική υπευθυνότητα και την κοινωνική συνεισφορά. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας. Επίσης, στάθηκε στο γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ έλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά αξιολόγηση «AA» στον ESG δείκτη του MSCI, καθώς και Πιστοποίηση Επιπέδου 4 – την υψηλότερη παγκοσμίως – από την World Lotteries Association για την εφαρμογή των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.

Από την πλευρά του ο Γιαν ΚάραςΔιευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, αναφέρθηκε στην επικαιροποιημένη στρατηγική «Fast Forward» του Ομίλου και τους έξι πυλώνες που τη συνθέτουν. Συγκεκριμένα Πελάτες, brand, retail δραστηριότητες, online (σ.σ. όπως τόνισε η διαδικτυακή δραστηριότητα του ΟΠΑΠ στο διαδίκτυο βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά σε ενεργούς πελάτες και έσοδα), τεχνολογία, οι άνθρωποι της εταιρείας και

«Για το 2022, οι φιλοδοξίες μας είναι ξεκάθαρες. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την online παρουσία μας, μέσω πιο διασκεδαστικών και προσωποποιημένων προτάσεων, συναρπαστικών νέων παιχνιδιών και περιεχομένου, αναβαθμισμένων ψηφιακών asset και ολοκληρωμένων προωθητικών ενεργειών και CRM δράσεων.

Επιπλέον, προχωράμε με την περαιτέρω ψηφιοποίηση της retail εμπειρίας. Προτεραιότητα μας είναι η προώθηση μιας πλήρως ψηφιακής εμπειρίας, χωρίς χρήση χαρτιών και μετρητών στα καταστήματα ΟΠΑΠ. Έτσι, ο πελάτης θα μπορεί να χαίρεται το παιχνίδι, αντί απλά να συμπληρώνει δελτία. Η νέα εφαρμογή OPAPstore app θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη, με μοναδικές εκδηλώσεις και δράσεις, δίνουμε στους πελάτες περισσότερους λόγους να έρχονται, να μένουν πιο πολύ και να διασκεδάζουν στα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY», ανέφερε ο κ. Κάρας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε «στην προσήλωση μας στην κοινωνική προσφορά και την υπεύθυνη λειτουργία, βάσει των αρχών ESG. Αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του οράματος μας, εξίσου σημαντικό με την εμπορική επιτυχία μας. Είμαστε περήφανοι για την αναγνώριση μας ως «πρωταθλητής» στην κοινωνική συνεισφορά στην Ελλάδα. Σχεδιάζουμε, μάλιστα, νέες πρωτοβουλίες για την Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, για να στηρίξουμε τη νέα γενιά της χώρας».

Σε ερώτηση μετόχου για τον εάν θα παραταθεί το πρόγραμμα scrip dividend, ο κ. Ζιγκλέρ σημείωσε πως ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το εάν παραταθεί μετά και τη λήξη του τρέχοντος το 2023. Παράλληλα, ο κ. Ζίγκλερ ανέφερε πως δεν υπάρχουν συζητήσεις με το ελληνικό δημόσιο για παράταση του υφιστάμενου αποκλειστικού δικαιώματος τα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ έως το 2030.