Το όνειρο για παρουσία στο Euro της Γερμανίας έσβησε για την Εθνική Ελλάδας. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ βρέθηκε μια ανάσα από το να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του, ωστόσο το είδε να περνά μπροστά στα μάτια της και να καταλήγει στα χέρια των Γεωργιανών, οι οποίοι εμφανίστηκαν πιο ψύχραιμοι στην διαδικασία των πέναλτι και με 4-2 είναι αυτοί που το προσεχές καλοκαίρι θα βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας.

Χαμένη ευκαιρία για την γαλανόλευκη να επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.

Το ματς

Η Εθνική είχε ένα ξεκάθαρα πιο δύσκολο έργο σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης και αυτό έγινε σαφές με το καλημέρα. Άλλωστε, έπαιζε μπροστά σε ένα εχθρικό κοινό, το οποίο ζούσε και ανέπνεε εδώ και μέρες για το συγκεκριμένο ματς. Η Αρμενία είχε δίψα και μπήκε με ορμή στο ματς, αλλά σε ένα ημίχρονο με μέτρια την Ελλάδα, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ιδιαίτερο επιθετικά.

Ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη στο πρώτο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικές με εξαίρεση μία εκτέλεση φάουλ του Τσακβετάτζε στο 45’, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η Εθνική δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σε όλο το πρώτο μέρος, με τον Ιωαννίδη να έχει μία καλή στιγμή στο 8’, αλλά να κόβεται την τελευταία στιγμή πριν βγει τετ α τετ από μπαλιά του Χατζηδιάκου.

Το ματς είχε πολλή ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ με τη λήξη του πρώτου μέρους έγινε σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με αφορμή μία διεκδίκηση της μπάλας από τον Μάνταλο στον Κβαρατσχέλια. Μπήκαν και οι πάγκοι στη μέση και τελικά η ιστορία τελείωσε μία αποβολή για τους Τζαβέλλα και Λόρια.

Η παράταση

Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος όπου η Εθνική έχασε τους Μπάλντοκ και Κουρμπέλη με αναγκαστικές αλλαγές και στη θέση τους πέρασαν οι Ρότα, Σιώπης ενώ ο Πογέτ έβαλε και τον Κωνσταντέλια για περισσότερη δημιουργία. Ο άσος του ΠΑΟΚ πράγματι έδωσε μία ζωντάνια στην επίθεση, δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις, αλλά όχι η μεγάλη ευκαιρία.

Οι Γεωργιανοί από την άλλη περίμεναν να χτυπήσουν στην κόντρα και ουσιαστικά φάνηκαν απειλητικοί μόνο στις καθυστερήσεις με δύο επελάσεις του Κβαρατσχέλια όπου στην πρώτη κόπηκε το σουτ του και στη δεύτερη ο Ρότα του έκανε φάουλ το οποίο σταμάτησε στο τείχος. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Το δοκάρι στέρησε το γκολ στον Μαυροπάνο

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στάθηκε καλύτερα στην παράταση εκεί όπου στο 103′ άγγιξε το γκολ, ωστόσο η κεφαλιά του Μαυροπάνου στάματησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ρότα να απειλήσει, όμως το σουτ που επιχείρησε εντός περιοχής πέρασε εκτός.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν περισσότερο εύστοχοι σε αντίθεση με την Ελλάδα η οποία είδε τους Μπακασέτα και Γιακουμάκη να αστοχούν.

Η σειρά των πέναλτι:

1-0 Ευστόχησε ο Κοτσορασβίλι

1-0 Ο Μαμαρντασβίλι έπιασε το πέναλτι του Μπακασέτα

2-0 Ευστόχησε ο Νταβιτασβίλι

2-1 Ευστόχησε ο Μασούρας

2-1 Άουτ το πέναλτι του Μικαουτάτζε

2-2 Ευστόχησε ο Μπουχαλάκης

3-2 Ευστόχησε ο Ντβάλι

3-2 Άουτ το πέναλτι του Γιακουμάκη

4-2 Ευστόχησε ο Κβεκβεσκίρι

Διαβάστε ακόμη: