Το One Piece του Netflix αποτελεί ένα από τα πιο καυτά θέματα των ημερών μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη σεζόν του, που έκανε πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου.

Την ώρα οι κακές κριτικές περιορίζονται μόνο σε haters και τρομερά απαιτητικούς τηλεθεατές, οι υπόλοιποι φτάνουν στο σημείο ακόμη και να αποθεώνουν τους συντελεστές του anime adaptaition για όσα παρακολούθησαν στα πρώτα οκτώ επεισόδια.

Ενώ ο Μακένιου ως Ζόρο έκλεψε πρώτος τις εντυπώσεις με την Έμιλι Ρουντ να κάνει το ίδιο από τότε που εμφανίστηκε στη σειρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λάτρεψαν τον Ταζ Σκάιλαρ ως Σάντζι. Και όχι αδίκως, αφού ο 28χρονος ηθοποιός έσκισε σ’ αυτή τη διαφορετική προσέγγιση του χαρακτήρα όπως τον σκέφτηκε ο Εΐτσιρο Όντα.

Στο μάνγκα και στο άνιμε ο Σάντζι παρουσιάζεται «αδύναμος» απέναντι στις γυναίκες με τα μάτια του να σχηματίζουν συνεχώς καρδιές και τη μύτη του να ανοίγει όταν πχ περιτριγυρίζεται από αυτές, στο Netflix τον είδαμε πιο ατακαδόρο και έτοιμο να τις «κυνηγήσει». Βέβαια η πιο επική του σκηνή σ’ αυτό το κομμάτι ήταν όταν ήθελε να αγκαλιάσει τη Νάμι κατά την κατάρρευση του Άρονγκ Παρκ, αλλά εκείνη έτρεξε στην αγκαλιά των Ζόρο και Ουσόπ με τους οποίους τότε είχε δεθεί περισσότερο.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες, πιο… σοβαρές, σκηνές του ήταν επίσης εξαιρετικός. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και τον σκηνοθέτη Μαρκ Γιομπστ, ο Σκάιλαρ δεν διάβασε για τον ρόλο του παρακολουθώντας μόνο το άνιμε, αλλά προσπάθησε να μειώσει κι άλλο τις αποστάσεις από τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει μαθαίνοντας να μαγειρεύει -κατά συνέπεια να κάνει χρήση του μαχαιριού- αλλά και να κλωτσάει μέσω μαθημάτων Τάε Κβον Ντο.

Ως αποκορύφωμα των νέων του ασχολιών, ο ηθοποιός με καταγωγή από Αγγλία και Ισπανία, κόλλησε με το ολυμπιακό άθλημα ενώ πήγαινε διαρκώς φαγητά στα γυρίσματα!

Σε μια συνέντευξή του τον περασμένο Ιούλιο ανέφερε: «Με τρεις λέξεις θα χαρακτήριζα τον Σάντζι ρομαντικό, άγριο και περιποιητικό. Ρομαντικό για προφανείς λόγους. Δεν ρομαντικοποιεί μόνο άλλους ανθρώπους, αλλά και πράγματα όπως αυτό που κάνει και τον κόσμο.

Είναι άγριος γιατί προστατεύει αυτά που αγαπά και το να τα ρομαντικοποιεί είναι μια ανυποχώρητη ικανότητα για να προσταεύει εαυτόν αλλά και τους υπόλοιπους. Το περιποιητικός νομίζω ότι είναι πρώτο απ’ όλα. Νοιάζεται σε βάθος και πάλι είτε μιλάμε για πράγματα είτε για ανθρώπους. Θα ρίσκαρε τα πάντα, ακόμη και ένα πιάτο του».

Σε σχετική ερώτηση για τα stunts του, απάντησε: «Μου ανήκει κάθε κλωτσιά στο σόου. Ο ηθοποιός που με ντούμπλαρε ήταν ο δάσκαλός μου και ήταν πολύ υποστηρικτικός, ουρλιάζοντας από την απέναντι πλευρά. Από νωρίς είχα αποφασίσει ότι ήθελα να κάνω τα πάντα. Ήταν μία από αυτές τις δουλειές που ήθελα να τα δώσω όλα. Ξεκινήσαμε με δίωρες προπονήσεις, ενώ έκανα ήδη προπονήσεις με έναν φίλο που είχε μαύρη ζώνη στο Τάε Κβον Ντο.

Ανέβασα την προπόνηση από δυο ώρες στις τέσσερις γιατί μπορεί να είχα ένα αθλητικό background αλλά δεν είχα καμία σχέση με πολεμικές τέχνες. Μετά οι ώρες προπόνησης έγιναν πέντε κι επειδή δεν υπήρχε προπονητής για τόσες ώρες, έφερα και τον δικό μου από το Λονδίνο στη Νότια Αφρική και τον κράτησα εκεί για τέσσερις μήνες σε διαφορετικό Airbnb.

Προπονούμουν καθημερινά, σε βαθμό που είχα μώλωπες σε όλο μου το σώμα. Αλλά απήλαυσα κάθε κλωτσιά και είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό».