Μεθαύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Ασφαλιστικών και Πιστωτικών θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και  αναμένεται να συζητήσει τον φάκελο συγχώνευσης Attica Bank και Παγκρήτιας δίνοντας το σχετικό πράσινο φως για την τελευταία πράξη της διαδικασίας.

Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου, οι μέτοχοι της Atticα Βank στη γενική συνέλευσή τους αναμένεται να εγκρίνουν τη συγχώνευση των δύο τραπεζών δημιουργώντας έτσι τη βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται και αυτή να δώσει την έγκρισή της δεδομένου πως το ποσοστό της νέας τράπεζας έναντι των συστημικών δεν θα δυσκολέψει τη σχετική διαδικασία από πλευρά της Επιτροπής.

Στη συνέλευση της Attica Bank αναμένεται έγκριση και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, στο πλαίσιο της συγχώνευσης λόγω της εισφοράς του μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας  στην Attica Bank, µε ταυτόχρονη μείωση του µετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας λόγω ακύρωσης των µετοχών της Attica που κατείχε η Παγκρήτια.

Την ίδια ημέρα έχει οριστεί και η τακτική γενική συνέλευση της Παγκρήτιας που εκτός των κλασσικών θεμάτων της συνέλευσης οι μέτοχοι καλούνται να αποφασίσουν είτε στις 3 Σεπτεμβρίου είτε στις 9 Σεπτεμβρίου που είναι η επαναληπτική συνέλευση της τράπεζας- όπως ρητώς αναφέρεται στην πρόσκληση, για τα εξής θέματα:

– Απένταξη της τράπεζας από το καθεστώς αναβαλλόμενης φορολογίας
– Για το κοινό σχέδιο  Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση της τράπεζας από την Attica Bank
– Για τη συγχώνευση με απορρόφηση της Παγκρήτιας Τράπεζας από την Attica Bank.
– Για την απόδοση νέων μετοχών στους μετόχους της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Διαβάστε ακόμη: