search

AREA 51

Ολοκληρώνεται το ντηλ της Τέρνα Ενεργειακής με την First εντός Δεκεμβρίου και με τιμή ανά μετοχή στην Ά φάση εξαγοράς τα 22,90 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες τραπεζικών κύκλων – Η επιστροφή Macquarie!

Θα γίνει Δημόσια πρόταση, ενώ οι φήμες κάνουν λόγο για Β’ φάση εξαγοράς, στα 27 ευρώ, σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή και αφού έχει ενταχθεί το πάρκο του Κιθαιρώνα το Α’ τρίμηνο 2023!

Ολοκληρώνεται το ντηλ της Τέρνα Ενεργειακής με την First εντός Δεκεμβρίου και με τιμή ανά μετοχή στην Ά φάση εξαγοράς τα 22,90 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες τραπεζικών κύκλων! Η επιστροφή Macquarie!

Επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα της Τέρνα Ενεργειακής και την επικείμενη εξαγορά από την First Sentier, ένα από τα κορυφαία funds του πλανήτη, που βρίσκεται σε εξέλιξη!
Όπως το radar αποκάλυψε, ο νομικός και οικονομικός έλεγχος ολοκληρώθηκαν και απομένουν πλέον μόνο τυπικές λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με ποσοστά, τα οποία επί της αρχής έχουν συμφωνηθεί, το χρηματοδοτικό που ούτως ή άλλως έχει δρομολογηθεί, αλλά και το ζήτημα της Δημόσιας πρότασης, που κατά πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί καθώς Διοίκηση και μέτοχοι είναι απολύτως ευαισθητοποιημένοι με το ευρύ επενδυτικό κοινό!

Από εκεί και πέρα νεότερες πληροφορίες λένε πως το τίμημα της Ά φάσης θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στα 22,9 ευρώ ανά μετοχή, ενώ για τη Β’ φάση, σε επόμενη αλλά προσδιορισμένη χρονικά στιγμή, το τίμημα θα κινείται πέριξ των 27 ευρώ καθώς αναμένεται να έχει ενταχθεί στην Τέρνα Ενεργειακή το πάρκο του Κιθαιρώνα 350 MW που θα τεθεί σε λειτουργία το Α’ τρίμηνο του 2023!
Οι ανακοινώσεις καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνουν εντός των επόμενων 10-15 ημερών, μέσα στον Δεκέμβριο δηλαδή!
Τέλος, οι πληροφορίες όσον αφορά την επιστροφή της Macquarie, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι συγκεχυμένες! Αν δηλαδή απορρίφθηκε η συμμετοχή της ή εάν μετέχει τελικά από κοινού με την First στο ντηλ της εξαγοράς, είτε στην πρώτη φάση των 22,9 ευρώ, είτε στην δεύτερη φάση όταν και θα έχει ενταχθεί και το πάρκο του Κιθαιρώνα!

Διαβάστε ακόμη: