search

AREA 51

Το deal της Τέρνα Ενεργειακή, η First, τα 22 ευρώ και η επιστροφή της Macquarie – Οι πληροφορίες για β’ πακέτο μετοχών στα 27 ευρώ! Στην τελική ευθεία το χρηματοδοτικό!

Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των «καταστροφολόγων» που στοχεύουν και την ΔΕΗ, το deal (σε δύο φάσεις;) έχει κλείσει! Η παρουσία της Macquarie συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στο ΧΑ!

Το deal της Τέρνα Ενεργειακή, η First, τα 22 ευρώ και η επιστροφή της Macquarie - Οι πληροφορίες για β’ πακέτο μετοχών στα 27 ευρώ! Στην τελική ευθεία το χρηματοδοτικό!

Σας αποκαλύψαμε προ ημερών ότι το deal της Τέρνα Ενεργειακή «έκλεισε» παρά την σκόπιμη και μόνιμη καταστροφολογία των γνωστών κύκλων που σε μόνιμη βάση «παίζουν ανάποδα», «προς τα κάτω» την αγορά, ενισχύοντας το παιχνίδι των υποτιμητών κερδοσκόπων!

Και βλέπουν μόνιμα να χαλάνε τη μια μέρα το deal της Τέρνα Ενεργειακή και την άλλη της ΔΕΗ με την Enel!

Παλιά τους τέχνη κόσκινο…

Επί του προκειμένου λοιπόν, στο deal της Τέρνα Ενεργειακή όπως σας έχουμε έγκαιρα και έγκυρα αποκαλύψει, ο οικονομικός και νομικός έλεγχος ολοκληρώθηκαν, ενώ την ώρα τούτη επιλύονται τελευταία ζητήματα που έχουν να κάνουν με το χρηματοδοτικό, το οποίο είναι εξασφαλισμένο!

Και οι πληροφορίες λένε πως η τιμή έχει κλείσει πάνω από τα 22 ευρώ αλλά και πως το deal θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις!

Με την δεύτερη να ακολουθεί σε επόμενη χρονική στιγμή, αφού ενσωματωθούν και νέα assets, σε τιμή που κατά πληροφορίες θα κινηθεί πέριξ των 27 ευρώ!!!

Και σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει δημόσια πρόταση ούτως ώστε να διασφαλιστούν οι μέτοχοι μειοψηφίας, το ευρύ επενδυτικό κοινό!

Ωστόσο το νέο στοιχείο της υπόθεσης, που εμμέσως αναδείξαμε προ ημερών, είναι ότι οι αγοραστές θα είναι τελικά 2 και όχι ένας!

Οι πληροφορίες λένε πως έχει επανεμφανισθεί και πάλι ενεργά στο «παιχνίδι» η αυστραλιανή Macquarie, ένα εκ των κορυφαίων private equity funds στον κόσμο, που έχει αποκτήσει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ από την ΔΕΗ, ενδιαφέρεται για την Αττική οδό, ενώ θυμίζεται ότι υπήρξε η πρώτη ενδιαφερόμενη για την Τέρνα Ενεργειακή, μέχρις ότου κάποια στιγμή οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών διεκόπησαν όταν μπήκε στη μέση η First και ένα ακόμη ισχυρό fund!

Την ώρα τούτη οι πληροφορίες λένε πως η Macquarie έχει επανεμφανισθεί και είναι μέσα στο ντηλ, μαζί με την First, χωρίς να αποσαφηνίζεται εάν θα μετάσχει από την πρώτη στιγμή στην αγοραπωλησία στα 22 ευρώ και άνω ή αν η συμμετοχή της επικεντρώνεται στο φημολογούμενο πακέτο της Β’ φάσης, σε υψηλότερο τίμημα γύρω στα 27 ευρώ ανά μετοχή!

Το γεγονός πάντως είναι πως την ώρα τούτη το deal εξελίσσεται, έχει κλείσει, ενώ απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες που θα διευθετηθούν πιθανότατα εντός του μηνός!

Παράλληλα η επιστροφή της Macquarie, ενός τεράστιου παίκτη στο διεθνές στερέωμα, έχει τη δική της σημειολογία και συνιστά κατάκτηση όχι μόνον της Τέρνα Ενεργειακή αλλά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας και της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής!

Διαβάστε ακόμη: