Όπως έχουμε εδώ και αρκετό καιρό αποκαλύψει, η κατάσταση που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των ηγετικών και προβεβλημένων στελεχών είναι εκρηκτική, με αποκορύφωμα τις …σαμπάνιες που άνοιγαν κάποιοι όταν απομακρύνθηκε κυρίως ο Σταύρος Παπασταύρου και δευτερευόντως ο Γιάννης Μπρατάκος!

Καθώς είναι λίγο πολύ γνωστό πως ο καθένας, ειδικά σε τέτοιες θέσεις εξουσίας, επιρροής και παρέμβασης, θέλει να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη!

Επί του προκειμένου τώρα, μετά το πατατράκ στις Ευρωεκλογές και την απώλεια 14 ποσοστιαίων μονάδων σε έναν μόλις χρόνο, τα βέλη εντός του Μαξίμου έχουν πέσει πάνω στον Ακη Σκέρτσο, τον οποίο κατακρίνουν για την κεντροαριστερή γραμμή και την ανάσυρση από την ναφθαλίνη πρώην Πασόκων, Ποταμίσιων, των ορφανών της Δράσης και των επιλογών του εναλλακτικού και ιδιόμορφου Απόστολου Δοξιάδη που φέρεται να επηρεάζει τον πρωθυπουργό!

Η κεντροαριστερή στροφή που αποδίδεται στον Ακη Σκέρτσο συνοδεύεται και από τις συνολικές επικρίσεις για την στάση και την εικόνα του στο μείζον ζήτημα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών!

Είναι γεγονός πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο Σκέρτσος με το ζήτημα αυτό που προκάλεσε και ενόχλησε σε υπέρμετρο βαθμό την παραδοσιακή βάση της παράταξης, ξεσάλωσε περισσότερο ακόμη και από τον Πατέλη, ο οποίος σε έναν βαθμό δικαιολογείται!

Η εικόνα του Ακη Σκέρτσου στο θεωρείο της Βουλής, όπου σχεδόν «έκλαιγε» από τη συγκίνηση στην ψήφιση του νόμου, αλλά και οι χοροί στα περίεργα κλαμπ παρέα με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, πρόσωπο που απεχθάνεται η βάση της Νέας Δημοκρατίας και η συντριπτική πλειονότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απομάκρυναν από το κόμμα και την παράταξη τους οικογενειάρχες, τα νοικοκυριά, τους παραδοσιακούς αστούς και τους από τη φύση τους συντηρητικούς!

Η πολιτική Σκέρτσου – και Πατέλη- μιας άκρατης ελευθεριότητας που παραβιάζει διαχρονικές αξίες και δόγματα, ενόχλησε την συντηρητική βάση που βρήκε διέξοδο στην Ακροδεξιά και το Περιθώριο!

Την ώρα τούτη ο Σκέρτσος βρίσκεται στο στόχαστρο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως «βρέθηκε» στο πρόσωπο του το …άλλοθι για την ιστορική ήττα!

Υπό την έννοια αυτή έχει σημειολογική αξία εάν για παράδειγμα η ΕΥΠ θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του Σκέρτσου ή θα περάσει υπό τον νέο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκη!

Μολονότι κάποια κλιμάκια έχουν ήδη περιέλθει υπό τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη!

Πάντως την ώρα τούτη οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι οι εξελίξεις στο Μαξίμου και όχι μόνο καθορίζονται από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, ενώ περιέργως από το σύνολο του Τύπου μόνο η Ναυαρχίδα της Δεξιάς «πανηγυρίζει»! Γιατί;;;

Διαβάστε ακόμη