Το ζήτημα του placement σε ξένους και Έλληνες επενδυτές μετοχών 20% της Εθνικής από το ΤΧΣ (41%), όπως και τις προθέσεις για αύξηση κεφαλαίου αμέσως μετά, πέραν πάσης αμφιβολίας ήμασταν οι μόνοι που αποκαλύψαμε και αναδείξαμε.

Μάλιστα, για να καταλαβαίνετε, κάποια οικονομικά σάιτ που «πανηγυρίζουν» για δικαίωση από τις εξελίξεις, ήταν εκείνα που μας επιτέθηκαν, μέσω δημοσιευμάτων προσπαθώντας να μας διαψεύσουν, κατ’ εντολή κύκλων της διοίκησης Εθνικής τράπεζας και του γραφείου τύπου!

Βεβαίως, έφτασε η στιγμή της αλήθειας και μια ακόμη μεγάλη δικαίωση και δημοσιογραφική επιτυχία του Radar.gr!

Χωρίς πολλά λόγια, ο κόσμος διαβάζει, καταλαβαίνει και κρίνει, ποιοι πραγματικά κάνουν αποκαλυπτική δημοσιογραφία και ποιοι αποτελούν εξαπτέρυγα των γραφείων Τύπου και μόνιμους γλείφτες των επιχειρηματικών και τραπεζικών κέντρων (και …παράκεντρων) εξουσίας!

Την ώρα τούτη λοιπόν άπαντες ασχολούνται με την Εθνική, γεγονός που αποτυπώνεται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Όλη η αλήθεια για το placement του 20% της Εθνικής από το ΤΧΣ

Η κατάσταση , για να έχετε πλήρη και σαφή εικόνα, έχει ως εξής: Βάσει του σχεδιασμού των ξένων οίκων, που αποτελούν και έμπιστους συμβούλους της κυβέρνησης, με τεράστια καταγεγραμμένη επιτυχία στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών Πειραιώς και Alpha, καθώς και της ΔΕΗ πρόσφατα, όπως είναι η Goldman Sachs για παράδειγμα, στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα πραγματοποιηθεί η πώληση από το ΤΧΣ μέσω placement το 20% των μετοχών της Εθνικής σε κορυφαία funds καθώς και ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές!

Υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν θα διενεργηθούν κατά το διάστημα αυτό του πρώτου εξαμήνου 2022 πρόωρες εθνικές εκλογές!

Η Διοίκηση της Εθνικής, όπως είναι ευλόγως αντιληπτό, δεν συμφωνεί απολύτως με την εξέλιξη αυτή. Γιατί φοβάται ότι η είσοδος ιδιωτών επενδυτών, Ελλήνων και ξένων, θα προκαλέσει διοικητικό ζήτημα και πιθανόν απώλεια ρόλων, θέσεων και εξουσίας.

Γι αυτό άλλωστε τα παρασυστήματα της Εθνικής έβαλαν τους «υπαλλήλους» τους, μέσω σάιτ που διαθέτουν, να μας επιτεθούν και να μας διαψεύσουν!

Βεβαίως σήμερα ξεφτιλίζονται, αλλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν…

Μία από τα ίδια ισχύει και με τη διοίκηση του ΤΧΣ, το οποίο δεν θέλει να χάσει την δύναμη και την παρέμβαση που έχει στην Εθνική τράπεζα. Και για το λόγο αυτό φέρει συνεχώς αντιρρήσεις στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και των συμβούλων της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αλήθεια είναι πως έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές συμβούλων της κυβέρνησης με υποψήφιους επενδυτές, ξένους και Έλληνες, ιδιώτες και θεσμικούς, για τη συμμετοχή τους στο placement του 20% των μετοχών της Εθνικής από το ΤΧΣ!

Κάτι εύλογο, φυσιολογικό και απολύτως αναμενόμενο. Οι σοβαρές δουλειές προϋποθέτουν έγκαιρο σχεδιασμό και όχι της τελευταίας στιγμής!

Εκείνο που η στήλη μετά βεβαιότητας μπορεί να επισημάνει είναι πως έχουν γίνει κουβέντες και επαφές των συμβούλων της κυβέρνησης με πολύ μεγάλο ξένο επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται εκτός των άλλων και στην Ελλάδα επιχειρηματικά και μάλιστα έχει επιδείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο τραπεζικό σύστημα!

Οι ίδιες πηγές μάλιστα κάνουν λόγο για μια επιχειρηματική κίνηση «κυκλική», πώληση περιουσιακού στοιχείου και μπάσιμο στην Εθνική!

Τώρα, κάποια άλλα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επαφές και επιδιώκουν να συνδέσουν τον σύμβουλο της κυβέρνησης (Goldman Sachs) με συγκεκριμένο έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, ως υποψήφιο για το πακέτο του 20% της Εθνικής, φέρονται να απορρέουν από διαρροές κύκλων ανταγωνιστικών με την Goldman Sachs, που αποσκοπούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να «κάψουν» τόσο τον σύμβουλο της κυβέρνησης (για να πάρουν καμία δουλειά οι ίδιοι) όσο και επιχειρηματικά ονόματα που βγαίνουν στη δημοσιότητα!

Το πληρωμένο τσατσόνι της Εθνικής έπιασε δουλειά!