Μετά το δημοσίευμα – αποκάλυψη του Radar.gr για σχεδιασμό από την Εθνική τράπεζα αύξησης κεφαλαίου το Φθινόπωρο, από Σεπτέμβριο και μετά, τα «γραφεία τύπου» της μεγάλης μας φίλης, της πάλαι ποτέ πανίσχυρης κρατικής τράπεζας που την κατάντησαν οι χαρτογιακάδες τεχνοκράτες και τα λευκά κολάρα του συστήματος , από πρώτη σε  έσχατη του τραπεζικού συστήματος, έπιασαν δουλειά!

Τα εξαπτέρυγα με τα ιλιγγιώδη διαφημιστικά κονδύλια που λαμβάνουν από την τράπεζα, επιδίωξαν απάντηση η οποία ασφαλώς είναι προσχηματική και αφελής!

Γιατί αυτό που βγαίνουν και λένε είναι ότι δεν θα γίνει αύξηση κεφαλαίου όχι γενικώς αλλά ειδικώς μέχρι το τέλος του χρόνου.

Άρα συνομολογούν ότι η Εθνική θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου από τις αρχές του 2022 και μετά, 2-3 μήνες μετά από τότε που εμείς προσδιορίσαμε την έναρξη της διαδικασίας!

Για να τελειώνουμε και να μην μακρηγορούμε:

1) Το placement του ΤΧΣ για τη διάθεση του 20% των μετοχών του ισχύει και θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως της αύξησης κεφαλαίου, όπως ακριβώς θα πραγματοποιήσει το ΤΧΣ και placement για την πώληση από 10%-15% των μετοχών της Τρ. Πειραιώς που κατέχει περίπου το Φθινόπωρο.

2) Επιμένουμε στις πληροφορίες μας ότι με έγκριση του Μαξίμου και υπό την καθοδήγηση των γνωστών αγνώστων συντονιστών – κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών, η Εθνική τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου το Φθινόπωρο, με τις σχετικές διαδικασίες να δρομολογούνται από τον Σεπτέμβριο και μετά, προσμετρώντας και λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα της αγοράς, τις διεθνείς εξελίξεις και την πορεία των χρηματιστηρίων!

ΥΓ. Αν η Εθνική θέλει να αποκτήσει την Τρ. Αττικής, κάτι θεμιτό που έχει βάση και νόημα,  μπορεί να κινήσει τη σχετική διαδικασία χωρίς να βάζει τα «γραφεία τύπου» να μας προαναγγέλουν τις επιθυμίες της!

ΥΓ2. Με την Τρ. Αττικής, τα συστήματα εξουσίας, τα πλακώματα και μπουνίδια στα υψηλά πατώματα, καθώς και τον ρόλο των συνδικαλιστών, των μηχανικών, των Ταμείων και των κομματαρχών θα ασχοληθούμε προσεχώς…

 

Από Σεπτέμβριο η Εθνική Τράπεζα με τις ευλογίες του Μαξίμου