search

PICK POST

Όλη η αλήθεια για την Attica bank: Στον αέρα η ΑΜΚ! Ποιος θα βάλει τα λεφτά; Πόσα κεφάλαια θα χρειαστούν; Ο ρόλος και οι ευθύνες Πατέλη- ΤτΕ και ΤΜΕΔΕ!

Η διαχρονική – διακομματική κάλυψη, οι συνδικαλιστές, οι εγγυητικές, τα δάνεια στα κόμματα - Το τελεσίγραφο της Επ. Κεφαλαιαγοράς και οι ζημιές 300 εκατ. από απομειώσεις δανείων που δεν μπήκαν στα αποτελέσματα εννιαμήνου!

Attica Bank: Μπάκος – Καϋμενάκης – Εξάρχου ελέγχουν, το ΤΧΣ αναμένει και τα τρία καθοριστικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

Απρόβλεπτες εξελίξεις και δυσάρεστη τροπή λαμβάνουν χώρα σχετικά με την περιβόητη αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά την συνεδρίασή της, όπου ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού σχετικά με τα δικαιώματα, έλαβε μια καίρια και σημαντική απόφαση την οποία κοινοποίησε προς την διοίκηση της μη συστημικής τράπεζας!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν μπορεί να κάνει πίσω και να παραβλέψει το γεγονός ότι στα αποτελέσματα εξαμήνου δεν έχουν προβλεφθεί ζημίες για απομειώσεις δανείων ύψους 300 εκατ. ευρώ!

Τούτο θα συνιστούσε πιθανώς παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και το Δ.Σ. της Επ. Κεφαλαιαγοράς θα ήταν αντιμέτωπο με βαρύτατες κατηγορίες και ποινικές ευθύνες!

Για τον λόγο αυτόν το Δ.Σ. της Επ. Κεφαλαιαγοράς, με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στους επενδυτές, κατέστησε σαφές εν είδει τελεσιγράφου προς την διοίκηση της Attica Bank ότι το ενημερωτικό για την αύξηση δεν πρόκειται να εγκριθεί αν προηγουμένως δεν υπάρξει προσαρμογή στα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου και συνυπολογισμός σε αυτά προβλέψεων από απομειώσεις δανείων 300 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έγιναν στα αποτελέσματα εξαμήνου!

Εσφαλμένες οι οικονομικές καταστάσεις

Όπως αναφέρουμε, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Radar στα πλαίσια της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσε ότι προ δημοσίευσης των καταστάσεων του εξαμήνου του 2022 ήταν σε γνώση της διοίκησης ζημίες για απομειώσεις δανείων 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας του Α΄ εξαμήνου του 2022 όχι μόνο δεν έχει αναγνωριστεί κανένα ποσό ζημίας από αυτές της απομειώσεις αλλά δεν γίνεται και καμία αναφορά στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων όπως προβλέπεται και από το λογιστικό πλαίσιο.

Συνεπώς, οι οικονομικές καταστάσεις τουλάχιστον του Α΄ εξαμήνου του 2022 είναι παντελώς εσφαλμένες, η παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού προκλητική και η αποτυχία του ορκωτού ελεγκτή να τις εντοπίσει παταγώδης!

Υπό το πρίσμα αυτό η Επ. Κεφαλαιαγοράς καλεί την Attica Bank να ενσωματώσει τις προβλέψεις αυτές στα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου, γεγονός πλέον που περιπλέκει την κατάσταση καθώς εκτιμάται ότι τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για την εξυγίανση της τράπεζας είναι πολύ περισσότερα από όσα έχουν υπολογισθεί από κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος, ειδικά από το δίδυμο Πατέλη – Λινάτσα που έχουν αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες, δίνοντας διαβεβαιώσεις σε επενδυτές και παρέχοντας πολιτική κάλυψη!!!

Αδιέξοδη η κατάσταση – Στον αέρα το ενημερωτικό!

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς, κατά τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της ενημέρωσε τηλεφωνικά την κυρία Ελένη Βρεττού, διευθύνουσα σύμβουλο της Attica Bank, ως προς το τελεσίγραφο, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει τις επιταγές της Ανεξάρτητης Αρχής αποστέλλοντας σχετική επιστολή!

Πέραν πάσης αμφιβολίας η κατάσταση σχετικά με την Attica Bank φαντάζει αδιέξοδη, υπό την έννοια ότι ούτε πόσα κεφάλαια απαιτούνται έχει αποσαφηνιστεί ούτε ποιος θα βάλει τα λεφτά έχει βρεθεί!!! Και την ίδια ώρα το ενημερωτικό της αύξησης είναι στον αέρα και θα εγκριθεί αρχές Δεκεμβρίου εάν και εφόσον…

Σε απλά λόγια, αναζητείται ο ιδιώτης επενδυτής που θα καταστεί συνέταιρος της Ellington η οποία ούτε έχει βάλει ούτε πρόκειται να βάλει λεφτά, όπως λένε σοβαρές και με βαθιά γνώση πηγές!

Άρα, αναζητείται ο ιδιώτης που θα αποτελέσει το άλλοθι για τη συμμετοχή του ΤΧΣ αλλά και του ΤΜΕΔΕ με ποσόν τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ, ενδεχομένως και υψηλότερο!!! Τα λεφτά των μηχανικών, δηλαδή…

Τελεσίγραφο της Επ. Κεφαλαιαγοράς στην Attica Bank

Ποιος θα βάλει τα λεφτά στην ΑΜΚ της Attica Bank; – Κινούν «γη και ουρανό» ΤτΕ – Κυβέρνηση!

Μολονότι η συγκάλυψη στο διαχρονικό έγκλημα της Attica bank είναι διακομματικό και διασυνδικαλιστικό, με την ενεργό συμμετοχή των εκάστοτε διαχειριστών του ταμείου των μηχανικών, την ώρα τούτη παρά τις διαβεβαιώσεις ότι «όλα βαίνουν καλώς» ως προς την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ΤτΕ και Κυβέρνηση «τρέχουν και δεν φτάνουν»! Και κινούν «γη και ουρανό»!

Το ζήτημα που εγείρεται και επί της ουσίας επικρέμαται ως απειλή, είναι «ποιος θα βάλει τα λεφτά»!

Και πόσα θα χρειαστούν πραγματικά, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις του Radar για τα 300 εκατ. των προβλέψεων που δεν έγιναν στα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου! Και έχουμε και συνέχεια …

Επί της ουσίας κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος αναζητούν τον ιδιώτη επενδυτή εκείνο που θα βάλει τα λεφτά (αλήθεια η Ellington πόσα λεφτά έχει βάλει μέχρι σήμερα και πόσα θα βάλει; Αυτά που ακούω για 3 εκατ. ευρώ (!!!) έχουν βάση αληθείας;)

Και η συμμετοχή του όποιου ιδιώτη θα δώσει άλλοθι στο Δημόσιο να συμμετάσχει!

Επί του προκειμένου τώρα: Θα τολμήσει το ΤΜΕΔΕ να βάλει 150 εκατ. ευρώ (ή και παραπάνω) στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank; Αναλαμβάνοντας φυσικά η διοίκησή του την ευθύνη που της αναλογεί!

Στο μεταξύ το ζήτημα των προβλέψεων του A’ εξαμήνου 2022 των 300 εκατ. ευρώ που από τις Αρχές επιδιώκεται να υποτιμηθεί, μέσα από απίστευτες και παιδαριώδεις δικαιολογίες, στην πραγματικότητα διογκώνεται και δεν μπορεί περαιτέρω να συγκαλυφθεί!

Όπως αποκαλύπτουμε, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με απόλυτα ηλεγμένες πληροφορίες από έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ζήτησε από την Attica bank να προσκομιστεί έκθεση ελέγχου και από άλλη ελεγκτική εταιρία εκ των 4 κορυφαίων του χώρου, αναφορικά με την επάρκεια των προβλέψεων για την περίοδο του Α’ εξαμήνου στις οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας!

Ξέρετε τι έγινε; Καμία ελεγκτική εταιρία δεν δέχτηκε να υπογράψει και να χορηγήσει σχετική έκθεση! Ο νοών νοείτο …

Βόμβα μεγατόνων από τις αποκαλύψεις του Radar για τα αποτελέσματα των ελέγχων της Επ. Κεφαλαιαγοράς

Σας θυμίζουμε και το αρχικό μας ρεπορτάζ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα όταν είχαμε αποκαλύψει τα εξής:

Μείζον ζήτημα ως προς την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank αλλά και την πραγματική αναγκαιότητα κεφαλαίων τα οποία απαιτούνται για την εξυγίανσή της εγείρεται μετά τους σχετικούς ελέγχους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία κατά τις πληροφορίες έχει αποστείλει σχετική επιστολή στη διοίκηση της μη συστημικής τράπεζας αναμένοντας τις απαιτούμενες απαντήσεις αλλά και τις αρμόδιες διορθωτικές κινήσεις!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στα πλαίσια της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσε ότι προ δημοσίευσης των καταστάσεων του εξαμήνου του 2022 ήταν σε γνώση της διοίκησης ζημίες για απομειώσεις δανείων 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσόν προφανώς είναι ιλιγγιώδες! Και στον βαθμό που η πληροφόρηση αυτή, η οποία απορρέει από έγκυρες πηγές της Επ. Κεφαλαιαγοράς, είναι ακριβής, τότε το ζήτημα που ανακύπτει είναι μείζον και οι ευθύνες όλων όσοι φέρουν το βάρος πράξεων και ενεργειών πολύ σοβαρές!

Κατά τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, στις οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας του Α’ εξαμήνου του 2022 όχι μόνο δεν έχει αναγνωριστεί κανένα ποσό ζημίας από τις απομειώσεις αυτές, αλλά δεν γίνεται και καμία αναφορά στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων όπως προβλέπεται και από το λογιστικό πλαίσιο.

Το ερώτημα που θέτει το radar προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Τράπεζα της Ελλάδος, τον ορκωτό ελεγκτή λογιστή και την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης & Ελέγχων είναι πότε ακριβώς προέκυψαν αυτές οι ζημίες;

Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να έχουν προκύψει μετά την 30/6/2022.

Συνεπώς, οι οικονομικές καταστάσεις τουλάχιστον του Α’ εξαμήνου του 2022 είναι παντελώς εσφαλμένες, η παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού προκλητική και η αποτυχία του ορκωτού ελεγκτή της KPMG να τις εντοπίσει παταγώδης!

Διαβάστε ακόμη: