Ο Tupac Shakur, ο hip hop θρύλος, παραμένει χρόνια μετά από τον πρόωρο θάνατό του ένα σύμβολο με επιρροή. Γεννημένος το 1971 στο Ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, υπήρξε ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης που αντιμετώπισε άφοβα βασικά κοινωνικά ζητήματα της εποχής μέσω της μουσικής και του ακτιβισμού του. Αυτός είναι μάλιστα, ένας από τους λόγους που απασχολεί μέχρι και σήμερα την επικαιρότητα.

Για την ακρίβεια, παρότι δολοφονήθηκε, υπάρχουν ακόμη ένα σωρό θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζουν ότι ο ράπερ είναι ζωντανός, άσχετα αν υπάρχουν αποδείξεις για το αντίθετο.

Με αφορμή λοιπόν, τη σημερινή μαύρη επέτειο από τη δολοφονία του, ρίχνουμε μία ματιά στις πιο γνωστές θεωρίες συνωμοσίας που τον ακολουθούν.

Ο Suge Knight Jr. ισχυρίζεται πως ο Tupac ζει στη Μαλαισία

Ο γιος του Suge Knight, Suge Knight Jr., έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι ο Tupac στο σήμερα. Το άτομο στις φωτογραφίες πράγματι μοιάζει εκπληκτικά με τον ράπερ. Σε ένα ξεχωριστό βίντεο, ο Knight Jr. ισχυρίζεται ότι ο Tupac ζούσε στη Μαλαισία για να κρυφτεί πιθανότατα από τα φώτα της δημοσιότητας και την απειλή των “εχθρών” του.

Γιατί, μάλλον, δεν είναι αλήθεια: Σύμφωνα με τη βρετανική The Daily Express, η ίδια λήψη που δημοσίευσε ο Knight Jr. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανιζόταν σε ένα βίντεο στο YouTube το 2015. Σύμφωνα με το βίντεο, η φωτογραφία του Tupac βγήκε στην Κούβα και όχι στη Μαλαισία.

Ο Suge Knight ανέφερε πως ο Tupac μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός στην εκπομπή έρευνας του Ice-T, στο Fox το 2017

Σε κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Who Shot Biggie & Tupac?, ο Ice-T και η δημοσιογράφος Soledad O’Brien έκαναν ένα τηλεφώνημα στον Suge Knight (ναι, πάλι αυτός), ο οποίος εκτίει σήμερα ποινή κάθειρξης 28 ετών. Η O’Brien τον ρώτησε: “Δηλαδή πιστεύεις σοβαρά ότι μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός;”, και ο Knight απάντησε: “Θα σου πω ότι με τον Pac… ποτέ δεν ξέρεις”.

Γιατί, μάλλον, δεν είναι αλήθεια: Ο Snoop Dogg, ο οποίος ήταν επίσης στενός φίλος του Tupac, εμφανίστηκε στο talk show του Steve Harvey και ασχολήθηκε με τους ισχυρισμούς του Knight λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί είναι “καλή τηλεόραση”. Τον έδωσε στεγνά δηλαδή, υπονοώντας πως όλα γίνονταν για την τηλεθέαση.

Ένα βίντεο με τον Tupac στην Κούβα εμφανίστηκε στο διαδίκτυο το 2000

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ένα blog με την ονομασία Holla Back Exclusive κοινοποίησε ένα βίντεο σύμφωνα με το οποίο ο Tupac εμφανιζόταν σε ένα πάρκινγκ στην Κούβα. Η κάμερα δείχνει έναν άνδρα που μοιάζει με τον Tupac να συνομιλεί με μια ομάδα ανδρών και αυτός κοιτάζει ελαφρώς προς την κάμερα.

Γιατί, μάλλον, δεν είναι αλήθεια: Αν ο Tupac προσπαθούσε πραγματικά να κρυφτεί, δεν θα είχε πρόβλημα με την καταγραφή; Ο άνδρας στο βίντεο χαμηλής ποιότητας δε φαίνεται να ενοχλείται. Επίσης, ένας θαυμαστής δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube το 2009 που αποδείκνυε πως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Tupac ήταν διαφορετικά από αυτά του άνδρα στο βίντεο.

 

 

Ένα δεύτερο βίντεο του Tupac στην Κούβα με τον Suge Knight, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο το 2004

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και έχει πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές υποτίθεται ότι έχει καταγράψει στην κάμερα τον Tupac να αστειεύεται με τον Suge Knight στην Κούβα το 2004.

Γιατί, μάλλον, δεν είναι αλήθεια: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτό το βίντεο τραβήχτηκε πραγματικά το 2004. Θα μπορούσε να είναι ένα βίντεο που βγήκε τη δεκαετία του 1990 και επανακυκλοφόρησε. Το κλιπ προβάλλει επίσης μόνο το πίσω μέρος του κεφαλιού του Tupac, γεγονός που καθιστά δύσκολο να πούμε ότι πρόκειται σίγουρα για τον εκλιπόντα ράπερ.

 

 

Το TMZ δημοσίευσε φωτογραφίες του Tupac που φέρεται να ήταν σε ένα μπαρ στη Νέα Ορλεάνη το 2009

Ένα άρθρο με τίτλο “Ο Tupac είναι ζωντανός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” περιείχε φωτογραφίες ενός άνδρα που μοιάζει με τον Tupac. Σύμφωνα με το αυτό, “Ένας άνδρας που φαινόταν να είναι ο Tupac εντοπίστηκε σε ένα μπαρ στην Bourbon Street το περασμένο σαββατοκύριακο”. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων δεν επιβεβαίωσε ποτέ ότι ο Tupac ήταν πράγματι ο άνδρας στις φωτογραφίες.

Γιατί, μάλλον, δεν είναι αλήθεια: Ακόμη και το TMZ, που δημοσίευσε τις φωτογραφίες, δε μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι ο Tupac είναι ο άνδρας στις φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμη: