search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όλα ανοιχτά στη ΛΑΡΚΟ – Βγαίνει λευκός καπνός σύντομα;

Ο πρώτος διαγωνισμός έχει προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-AD Holdings, με απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ.

Όλα ανοιχτά στη ΛΑΡΚΟ - Βγαίνει λευκός καπνός σύντομα;

Κανένα νεότερο ακόμα για τη ΛΑΡΚΟ και την απόφαση για τον παράλληλο διαγωνισμό της Ειδικής Διαχείρισης, που αφορά σε μεταλλεία και μεταλλευτικά δικαιώματα σε πέντε νομούς της χώρας.

Ο πρώτος διαγωνισμός έχει προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-AD Holdings, με απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ.

Εδώ και πάνω από πέντε μήνες αναμένεται να υπάρξει λύση για την πολύπαθη, αλλά χρυσοφόρο εταιρεία, αλλά ακόμα τέτοια δεν υπάρχει.

Και οι μεν εργαζόμενοι παραμένουν σε ομηρία και ταυτόχρονα το έτοιμο μετάλλευμα που παραμένει αχρησιμοποίητο, υπολογίζεται ότι θα έφερνε γρήγορα έσοδα άνω των 700 εκατ. ευρώ, την ώρα που τα τιμήματα των προσφορών προκαλούν, με ποσά που χαρακτηρίζονται έξω από κάθε λογική, καθώς μιλάμε για νικέλιο και σιδηρονικέλιο, για κοβάλτιο κλπ., μεταλλεύματα δυσεύρετα σήμερα διεθνώς, αλλά η Ελλάδα έχει την…πολυτέλεια να τα κακομεταχειρίζεται επί δεκαετίες, μέχρι και σήμερα.

Πέραν όλων των άλλων, το έχω αναφέρει ξανά, υπάρχει και άλλο πρόβλημα με το Δημόσιο, καθώς δικηγόροι της εκκαθαρισθείσας εταιρείας και κάποιοι πιστωτές της έχουν προσφύγει στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου, ζητώντας αποζημιώσεις εκατομμυρίων.

Όλα τα προαναφερόμενα θα πάρουν τον δρόμο τους, αν επαληθευτούν χθεσινοβραδινές πληροφορίες που θέλουν την υπόθεση να κλείνει “εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος”, πληροφορίες που προέρχονται από αρμόδιες πηγές.

Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό το σενάριο του σύντομου τέλους της υπόθεσης αυτής, αλλά ελπίζω οι πηγές μου να αποδειχθεί ότι έχουν δίκιο και κυρίως ότι έχουν σωστή πληροφόρηση.

Διαβάστε ακόμη: