search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν κοντά στο τέλος της τετραετίας

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις εκλογές.

Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν κοντά στο τέλος της τετραετίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής, διεμήνυσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν κοντά στο τέλος της τετραετίας».

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2023 όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας» και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω να μας κατηγορήσει κανείς για 2 ή 3 μήνες νωρίτερα». «Από την άνοιξη και μετά είναι πιθανό να έχουμε τις εκλογικές διαδικασίες».

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η κάλπη είναι μία και εθνική, οι πολίτες από την πρώτη κάλπη πρέπει να επιλέξουν για την επόμενη μέρα», χαρακτηρίζοντας καθοριστικές και τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

«Η ΝΔ θα διεκδικήσει την εντολή καθαρής αυτοδύναμης κυβέρνησης, είπε για τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας.

«Στόχος μας η αυτοδύναμη κυβέρνηση». «Οι συνθήκες που ζούμε απαιτούν αποφάσεις γενναίες και που να ενσωματώνουν και να στοιχίζονται πίσω τους ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες. Ενώ ξεκαθάρισε ότι«με την Ελληνική Λύση δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας».

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις που να μην μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι, -πολλώ δε μάλλον όταν θα τεθούν πολύ άμεσα τα διλήμματα στην εκλογική διαδικασία- ότι στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ότι αυτό συνεπάγεται».

«Τις απαντήσεις για τις κυβερνήσεις και τους πρωθυπουργούς τις δίνει ο λαός», διεμήνυσε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

«Θέλουμε να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων», ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου και είπε ότι ο πρωθυπουργός την άλλη Πέμπτη θα είναι στη Βουλή και θα απαντήσει για όλα.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Υγεία είπε ότι αυξάνει τις αμοιβές των γιατρών και προσφέρει νέες δυνατότητες σε γιατρούς. «Πάνω από 1,5 δισ. θα δοθεί για την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Διαβάστε ακόμη: