search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Το «καλάθι του νοικοκυριού» αποδίδει και δίνει ανάσα στους ευάλωτους

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» αποδίδει και δίνει ουσιαστική ανάσα στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας.

Οικονόμου: Το «καλάθι του νοικοκυριού» αποδίδει και δίνει ανάσα στους ευάλωτους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ότι «για δεύτερο μήνα η χώρα μας καταγράφει νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού», αναφέροντας τις ευρωπαϊκές χώρες που είχαν υψηλότερο πληθωρισμό από τη δίκη μας.

Ακόμη, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «τα στοιχεία πιστοποιούν την πανευρωπαϊκή διάσταση της ακρίβειας εκθέτοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον αποδεικνύουν ότι τα μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας αποδίδουν».

Αναφερόμενος στο «καλάθι του νοικοκυριού», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποδίδει και δίνει ουσιαστική ανάσα στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας.

Ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι σε ποσοστό 23,5% των προϊόντων η τιμή μειώθηκε και το συνολικό κόστος του καλαθιού είναι μειωμένο ενώ είναι σημαντικό ότι ενισχύεται με νέα προϊόντα.

«Είναι πάνω από 500 εκατ. ευρώ οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης και πως περισσότεροι από 940.000 συμπολίτες μας έχουν υποβάλλει αίτηση», επισήμανε.

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι «η κυβέρνηση έχει στόχο να εξασφαλιστεί η αναγκαία ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ιδιωτικότητας και της εθνικής ασφαλείας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατάξεις και τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, ενώ μίλησε και για τις αλλαγές που ενσωματώθηκαν μετά τη δημόσια διαβούλευση.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι η πρώτη που παρεμβαίνει δραστικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η κυβέρνηση μας ποτέ δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Με τόλμη δίνει λύσεις. Παράλληλα συνδράμουμε αποφασιστικά την δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη: