search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Απαγόρευση στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει στις δομές

Την απομάκρυνση του πατέρα Αντώνιου και τριών ακόμα προσώπων από την Κιβωτό του Κόσμου προβλέπει διάταξη που εξέδωσαν οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων οι οποίοι χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Κιβωτός του Κόσμου: Απαγόρευση στον πατέρα Αντώνιο

Την απομάκρυνση του πατέρα Αντώνιου και τρία ακόμα ατόμων από την Κιβωτό του Κόσμου προβλέπει διάταξη των εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της οργάνωσης.

Η διάταξη βασίζεται σε διατάξεις του Αστικού Κώδικα και σκοπό έχει την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στη Κιβωτό. Με τη συγκεκριμένη διάταξη απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο και τα άλλα τρία πρόσωπα να εισέρχονται σε δομές της Κιβωτού για λόγους προστασίας των ανηλίκων.

Τα τρία πρόσωπα, είναι τα στελέχη της Κιβωτού του Κόσμου, οι στενότεροι των συνεργατών του πατέρα Αντωνίου, οι οποίοι απολύθηκαν χθες (30/11) με απόφαση της νέας διοίκησης του ιδρύματος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, απολύθηκαν, ο 35χρονος «παιδαγωγός» με βάση την Πωγωνιανή, ο οποίος έχει καταγγελθεί σε πολλές περιπτώσεις για βίαιες συμπεριφορές.

Η σύζυγός του που εργαζόταν ως κοινωνική λειτουργός στην ίδια δομή, ενώ είχε θέση στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού, ως υπεύθυνη των κοινωνικών λειτουργών του Ιδρύματος.

Τρίτη απόλυση, αυτή του 35χρονου Ιρακινού, που εκτελούσε χρέη διευθυντή της δομής του Κολωνού.

Θρίλερ με την κρίσιμη κατάθεση ανηλίκου στο Βόλο

Στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο μετέβη -υπό άκρα μυστικότητα- κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, προκειμένου να πάρει κατάθεση από μαθητή Γυμνασίου που ζει στο συγκεκριμένο παράρτημα του ιδρύματος.

Η εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα ήταν οι αστυνομικοί να ρωτήσουν τον ανήλικο εάν υπέστη κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής. Η κατάθεση αυτή ελήφθη κατόπιν καταγγελιών που ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο παιδί μπορεί να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η καταγγελία για το συγκεκριμένο ανήλικο υπήρχε τόσο στην κατάθεση του 19χρονου φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού όσο και στον αρχικό φάκελο καταγγελιών που έφτασε στο Συνήγορο του Πολίτη.

Ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε ότι «τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια κυρία η οποία είναι στον Βόλο, μου είπε ότι ο … (σ.σ. αναφέρεται το όνομα του υψηλόβαθμου στελέχους) κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α’ Γυμνασίου. Επειδή τον ξέρω τον… (σ.σ. αναφέρεται το όνομα υψηλόβαθμου στελέχους), είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι Εισαγγελείς Ανηλίκων δίνουν από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο παιδί Γυμνασίου που εξακολουθεί να ζει στη δομή του Βόλου, καθώς η κατάθεσή του θα μπορούσε ακόμα και να ανοίξει το δρόμο για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του υψηλόβαθμου στελέχους της Κιβωτού. Ο ανήλικος περιγράφεται ως τρομαγμένος.

Αρμόδιες πηγές δεν αναφέρουν περισσότερα σε σχέση με το περιεχόμενο της κατάθεσης που έδωσε προ ολίγων ημερών στους αστυνομικούς. Εάν δηλαδή «καίει» ή όχι το υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδρύματος που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της έρευνας. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πάντως ότι είναι πιθανό οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων να επιχειρήσουν ξανά να μιλήσουν με τον ανήλικο.

Σημειώνεται ότι υπάρχει παραγγελία του Εισαγγελέα Βόλου της 25ης Νοεμβρίου με την οποία ζητείται και από την Ασφάλεια Βόλου ο εντοπισμός και η λήψη καταθέσεων από ανήλικους που μπορεί να έγιναν μάρτυρες ή να έπεσαν θύματα προσβολής της προσωπικής και γενετήσιας ελευθερίας.

.

Διαβάστε ακόμη: