Απαντά στον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Οικονόμου

Απάντηση στα όσα είχε καταλογίσει νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στην κυβέρνηση, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Κριτική στην κυβέρνηση ότι αναμασά οικονομικές συνταγές του παρελθόντος που απέτυχαν και μας οδήγησαν σε πτώχευση, αντί να συμμετέχει στην παγκόσμια συζήτηση που αναπτύσσεται για αλλαγή παραδείγματος, για μια νέα οικονομική πολιτική που θα έχει στόχο τη μείωση των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει όλους, ΜμΕ, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

«Η Ελλάδα ανακάμπτει δυναμικά και σταθερά, σε όλα τα επίπεδα. Με ρυθμούς υψηλότερους από τον μέσο όρο στην Ευρώπη. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό, όπως και κάθε επιτυχία της χώρας προκαλεί αμηχανία και δυσθυμία στον κ. Τσίπρα», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Κάθε φορά που απευθύνεται στον επιχειρηματικό κόσμο όλοι θυμόμαστε την “τύχη” που είχαν επιφυλάξει οι πολιτικές και η διαπραγματευτική του δεινότητα για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας γιατί αυτός είναι ο δρόμος να αντιμετωπίσουν η κοινωνία, οι άνεργοι που βρίσκουν εργασία και οι επιχειρήσεις, τις συνέπειες της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος», κατέληξε.

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επενδύει στην καταστροφή, προσδοκώντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση ότι:

«Αναμασά οικονομικές συνταγές του παρελθόντος που απέτυχαν και μας οδήγησαν σε πτώχευση, αντί να συμμετέχει στην παγκόσμια συζήτηση που αναπτύσσεται για αλλαγή παραδείγματος, για μια νέα οικονομική πολιτική που θα έχει στόχο τη μείωση των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει όλους, ΜμΕ, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης κάθε 25 μέρες ανακοινώνει μέτρα - Είναι ανεπαρκή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για τις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και της «διπλής πανδημίας» του κορωνοϊού και της ακρίβειας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορείς να επαναλαμβάνεις την ίδια συνταγή και να αναμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

«Χωρίς αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, χωρίς να δίνει σημασία στην εγχώρια παραγόμενη αξία, χωρίς βιομηχανική πολιτική, χωρίς να πιστέψουμε στην παραγωγική δυναμική των ΜμΕ, υποτιμώντας την αξία της εργασίας, δεν μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον», είπε.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια ωραιοποίησης της οικονομικής πραγματικότητας, σχολιάζοντας παράλληλα ότι:

«Κάθε φορά που μια κρίση κορυφώνεται, είτε της ακρίβειας είτε της πανδημίας, μιλά για παροδικά φαινόμενα που θα περάσουν σε λίγους μήνες».

«Δυστυχώς, όμως, για την ελληνική κοινωνία και οικονομία στην πανδημία έχει ήδη διαψευστεί», υποστήριξε.