search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: «Αν μειωθεί ο ΦΠΑ θα μπούμε σε μεγαλύτερες περιπέτειες στις οποίες δεν θέλουμε να επιστρέψουμε»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα που εφάρμοσε η Ισπανία δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα γιατί θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και θα οδηγήσει…

Οικονόμου: «Αν μειωθεί ο ΦΠΑ θα μπούμε σε μεγαλύτερες περιπέτειες στις οποίες δεν θέλουμε να επιστρέψουμε»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα που εφάρμοσε η Ισπανία δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα γιατί θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες περιπέτειες.

«Το έλλειμα των τριάμισι δισεκατομμυρίων που θα είχαμε αν μειωνόταν ο ΦΠΑ σε ορισμένα αγαθά όπως στην Ισπανία, θα μας έβαζε σε μεγαλύτερες περιπέτειες στις οποίες δε θέλουμε να επιστρέψουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξήγησε ότι το έλλειμμα που θα προκύψει θα έπρεπε να καλυφθεί και αυτό σημαίνει «φόρους και επιβαρύνσεις για το σύνολο της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου το αποτύπωμα για τον καταναλωτή είναι μεγαλύτερο με το «Μarket pass» καθώς αν καταργούσαμε τον ΦΠΑ σε ορισμένα είδη το κέρδος για την τσέπη για παράδειγμα μιας οικογένειας με δύο παιδιά θα ήταν μικρότερο.

Δήλωσε επίσης ότι διατηρεί αμφιβολίες για το αν η ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ πράγματι θα περνούσε στην τσέπη του καταναλωτή.

Ο κ Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να λάβει μέτρα στήριξης, φορολογώντας τα υπερέσοδα από τον μεγάλο πλούτο, χωρίς να δημιουργεί επιβάρυνση στον προϋπολογισμό.

Διαβάστε ακόμη: