search

MAIN STREET

Οικονομικά αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών ανεβάζουν τα futures των αμερικανικών δεικτών

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον Dow Jones Industrial Average προσέθεσαν 236 μονάδες ή 0,71%.

wallstreet

Υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο διαπραγματεύονται σήμερα Τετάρτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα για κέρδη από δύο μεγάλες εταιρείες ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι τα εταιρικά κέρδη μπορεί να είναι καλύτερα από ό,τι φοβόντουσαν οι επενδυτές ακόμη και με μια πιθανή ύφεση στον ορίζοντα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον Dow Jones Industrial Average προσέθεσαν 236 μονάδες ή 0,71%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 σημείωσαν άνοδο 0,5% και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq 100 αυξήθηκαν 0,4%.

Οι μετοχές της Nike σημείωσαν αύξηση 12% αφού η εταιρεία ένδυσης ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για τα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα.

Η FedEx κέρδισε 4,7% παρόλο που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες για έσοδα. Ο γίγαντας της παράδοσης πακέτων ξεπέρασε τις συναινετικές εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή για ανά μετοχή.

Ο Dow την Τρίτη σημείωσε άνοδο άνω των 92 μονάδων, ή σχεδόν 0,3%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,1% και ο Nasdaq Composite σημείωσε ελαφρά άνοδο 0,01%.

Και οι τρεις κύριοι δείκτες έσπασαν ένα σερί τεσσάρων ημερών με απώλειες, αφήνοντας λίγο περιθώριο να επανέλθουν οι ελπίδες για ένα ράλι στο τέλος του έτους.

Τα μέτρια κέρδη ήρθαν ακόμη και μετά την κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διευρύνει το ανώτατο όριο της απόδοσης των 10ετών κρατικών ομολόγων της Ιαπωνίας, οδηγώντας σε άνοδο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υψηλότερα, κάτι που αρχικά τάραξε τους επενδυτές.

Έχουν απομείνει μερικά ακόμη μεγάλα ονόματα για να αναφέρουν τα κέρδη τους πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, με τη Micron να αναφέρει μετά το καμπανάκι.

Τα στοιχεία για νέα στεγαστικά δάνεια ανακοινώθηκαν νωρίτερα στην ημέρα

Οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων για αναχρηματοδότηση αυξήθηκαν κατά 6% την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα επιτόκια έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών.

Ο όγκος, εν τω μεταξύ, ήταν 85% χαμηλότερος από την ίδια εβδομάδα πέρυσι.

Την ίδια στιγμή, οι αιτήσεις για αγορά κατοικίας μειώθηκαν κατά 0,1% για την εβδομάδα και ήταν 36% χαμηλότερες σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Διαβάστε ακόμη: