search

MAIN STREET

Θετικό κλείσιμο στη Wall Street σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το πτωτικό σερί των 4ων τελευταίων ημερών

Οι επενδυτές παρέβλεψαν επίσης τους φόβους ότι ένα ράλι στο τέλος του έτους μπορεί να μην προκύψει.

Wall Street: Κέρδη για τους δείκτες με οδηγό τις Big Tech

Με άνοδο έκλεισε η διαπραγμάτευση των αμερικανικών μετοχών με τους κεντρικούς δείκτες να εκτοξεύονται σε συνέχεια του εφνιδιασμού απο την Τράπεζα της Ιαπωνίας που οδήγησε υψηλοτερα τις αποδόσεις των ομολόγων διεθνώς.

Οι επενδυτές παρέβλεψαν επίσης τους φόβους ότι ένα ράλι στο τέλος του έτους μπορεί να μην προκύψει.

Ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 146 μονάδων, ή 0,46%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,31%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,19%.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας την Τρίτη, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πολιτική με στόχο να διευρύνει το ανώτατο όριο της απόδοσης των 10ετών κρατικών ομολόγων της Ιαπωνίας, πιάνοντας τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο εξαπίνης και μειώνοντας αρχικά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών.

Αυτό ενίσχυσε την πίεση από άλλες κεντρικές τράπεζες, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα που αύξησαν τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα.

Οι μετοχές ανέκαμψαν αργότερα μέσα στην ημέρα, καθώς οι traders αξιολόγησαν τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας και στοιχηματίζουν ότι οι περισσότεροι είτε θα σταματήσουν τις αυξήσεις είτε ακόμη και θα μειώσουν τα επιτόκια το επόμενο έτος.

«Πάνω από το 90% των κεντρικών τραπεζών αύξησαν τα επιτόκια φέτος, καθιστώντας την παγκόσμια συντονισμένη προσπάθεια άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο Lawrence Gillum, υπεύθυνος στρατηγικής σταθερού εισοδήματος (fixed income) της LPL Financial. “Τα καλά νέα? Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά στο τέλος αυτών των κύκλων αύξησης των επιτοκίων, που θα μπορούσαν να μειώσουν τον αντίθετο άνεμο που είδαμε στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές φέτος».

Σε τροχιά αρνητικού κλεισίματος για την εβδομάδα παρά την σημερινή άνοδο

Ωστόσο, ακόμη και με τα κέρδη της Τρίτης, οι μετοχές βρίσκονται σε δρόμο ώστε να κλείσουν την εβδομάδα και τον μήνα στο κόκκινο.

Ο Dow έχει υποχωρήσει 5,3% μέχρι σήμερα, ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 6,43% και ο Nasdaq έχει χάσει πάνω από 8%.

Μεγάλες εταιρείες πρόκειται να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα και πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αυτή η εβδομάδα αναμένονται και νέα στοιχεία για τον κλάδο ακινήτων.

Τα στοιχεία πωλήσεων για υπάρχουσες και νέες κατοικίες θα δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.

Η έκθεση για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες του Νοεμβρίου, ένα προτιμώμενο μέτρο του πληθωρισμού για τη Fed, αναμένεται την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: