Η σύλληψη του Τούρκου εμπρηστή στο Αιγάλεω και η προφυλάκισή του πυροδότησαν νέα σενάρια που αφορούν τον πόλεμο των υπηρεσιών με τη γειτονική χώρα.

Το 1995, επί Ανδρέα Παπανδρέου, ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ παρουσίασε σοβαρά στοιχεία για εμπλοκή Τούρκων πρακτόρων στον εμπρησμό δασών στα νησιά. Έξι χρόνια αργότερα, ο Μεσούτ Γιλμάζ ομολόγησε ότι ήταν αλήθεια.

Με αφορμή τη σύλληψη πρόσφατα του 33χρονου Τούρκου υπηκόου Α.Μ., ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, τα ερωτήματα είναι πάμπολλα.

Ο άνδρας δήλωσε καθηγητής Ανώτατης Εκπαίδευσης και γκιουλενιστής, παραδέχτηκε τις πράξεις του ενώπιον των ανακριτικών Αρχών και προφυλακίστηκε.

Έχει ζητήσει ως πολίτης τρίτης χώρας άσυλο στη χώρα μας από τις 4 Απριλίου, αμέσως μετά την παράνομη είσοδό του μέσω του Έβρου και τη σύλληψή του εκεί, αλλά δεν το έχει λάβει.

Οι αρμόδιοι έχουν στο μυαλό τους μια υφέρπουσα φημολογία εδώ και κάποιες δεκαετίες ότι οι απέναντι προχωρούν σε σαμποτάζ και «μας καίνε» κάθε τόσο τα δάση, για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας και να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες.

Μπορεί το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών να έχει βελτιωθεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά τα στοιχεία προβληματίζουν.

Ποιος αλήθεια όταν συλλαμβάνεται δηλώνει την πολιτική του ταυτότητα, όπως για παράδειγμα ο συγκεκριμένος δήλωσε… γκιουλενιστής.

Άλλωστε κανείς δεν δηλώνει όταν συλλαμβάνεται πράκτορας της ΜΙΤ ή ό,τι άλλο είναι…

Διαβάστε ακόμη