Τα Χριστούγεννα των Κουτσολιούτσων! Μοναχικά είναι τα φετινά Χριστούγεννα για την Καίτη Κουτσολιούτσου την άλλοτε ισχυρή αντιπρόεδρο των Folli-Follie, καθώς ο άντρας της Δημήτρης και ο γιος της Τζώρτζης είναι προφυλακισμένοι.

Αλλά και ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς μόνο χαμόγελα δεν φέρνει στην κυρία Καίτη, αφού στις 10 Ιανουαρίου θα καθίσει ανάμεσα σε σύζυγο και γιο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για πέντε κακουργήματα.

Και σαν να μην φτάνουν «της φυλακής τα σίδερα», η Καίτη Κουτσολιούτσου τρέχει και για τους πλειστηριασμούς των ακινήτων της οικογένειας.

Την περασμένη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου το χειμερινό καταφύγιο των Κουτσολιούτσων στη Ζαγορά του Πηλίου σώθηκε διότι δεν βρέθηκε πλειοδότης. Και αυτός ήταν ο τέταρτος πλειστηριασμός από την αρχή του 2021 που ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Το σπίτι του Πηλίου ανήκει στην Αικατερίνη Αραπίδη σύζυγο Δημητρίου Κοτσολιούτσου και αποκτήθηκε το 1978.

Το χειμερινό εξοχικό της άλλοτε ισχυρής αντιπροέδρου της Folli Follie είναι ένα διώροφο οίκημα εμβαδού 230τμ και περιλαμβάνει και τρία ανεξάρτητα μικρότερα κτίσματα, προφανώς ξενώνες, που έχουν συνολικό εμβαδόν 95 τετραγωνικά μέτρα. Το σπίτι βρίσκεται στη θέση Πιτσέικα αναπτύσσεται σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων, και συνοδεύεται με χωράφι 3 στρέμματα με καστανιές.

Όλα βγαίνουν στο σφυρί από την Intrum Hellas με την τιμή πρώτης προσφοράς στις 504.500 ευρώ για το σπίτι, και στις 75.000 ευρώ για το χωράφι με τις καστανιές, σύνολο δηλαδή 579.500 ευρώ.

Το σαλέ των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο βαρύνεται με τρεις προσημειώσεις και μία αναγκαστική κατάσχεση:
-Προσημείωση για 800 χιλιάδες ευρώ, τον Αύγουστο του 2018 και αφού είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli Follie, υπέρ της ελβετικής εταιρίας «Petrus A.G.» που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας.
-Προσημείωση για 500 χιλιάδες ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2019 από την Τράπεζα Πειραιώς.
-Προσημείωση από την Δ.Ο.Υ. Αθηνών τον Δεκέμβριο 2019 για 2,34 εκατ. ευρώ.
-Και αναγκαστική κατάσχεση εγγραφείσα την 1η Ιουλίου 2020 για ποσό 450.000 ευρώ, υπέρ της Intrum Hellas.

Στο «σφυρί» το σαλέ των Κουτσολιούτσων της Folli Follie στο Πήλιο

Ο Μεξικανός φίλος, το δάνειο των 36 εκατ. ευρώ και οι νέοι πλειστηριασμοί

Τον Αύγουστο του 2018 και ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli Follie εγγράφηκαν προσημειώσεις στα σπίτια των Κουτσολιούτσων, υπέρ της ελβετικής εταιρείας «Petrus A.G.» που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Ο Μεξικανός επιχειρηματίας Andres Holzer Neumann, διευθυντής της Petrus A.G., ο οποίος ήταν μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής Dufry.

O Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο Andres Holzer Neumann ήταν προσωπικοί φίλοι, που έκαναν μαζί και δουλειές. Οταν έσκασε το σκάνδαλο τον Μάιο του 2018, του ζήτησε στήριξη και ο Μεξικανός του δάνεισε 36,5 εκατ. ευρώ και για εξασφάλιση προσημείωσε τα ακίνητα της οικογένειας, τα σπίτια σε Κηφισιά και Εκάλη, την χολιγουντιανής λογικής βίλα στις Σπέτσες, το χειμερινό εξοχικό στο Πήλιο.

Τα 14 εκατ. ευρώ του δανείου ο Κουτσολιούτσος έπρεπε να τα επιστρέψει έναν μήνα μετά, τον Ιούνιο του 2018, όπως ήταν η συμφωνία και το υπόλοιπο ποσό το 2024.

Ο άλλοτε πρόεδρος της Folli Follie δεν κράτησε τον λόγο του, ούτε τίμησε την υπογραφή του και δεν πλήρωσε τον Μεξικανό φίλο του. Εκείνος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε, όμως τα 14 εκατ. ευρώ δεν τα έλαβε.

Όμως, ο Μεξικανός είχε προσημειώσει όλα τα ακριβά ακίνητα της οικογένειας, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Και μπορεί οι Κουτσολιούτσοι να νόμιζαν ότι τα ακίνητα γλίτωσαν από τις τράπεζες, θα τα χάσουν από τον πρώην φίλο, ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Folli Follie: Σφίγγει ο κλοιός

«Φωτιά» το παραπεμπτικό βούλευμα για το σκάνδαλο Folli Follie

Το μεγάλο πρόβλημα της οικογένειας είναι όμως η αναμενόμενη δίκη.

Μάνα, πατέρας και γιος θα δικαστούν στις 10 Ιανουαρίου. Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι «φωτιά» για τα έργα και τις ημέρες της οικογένειας.

Μία οικογένεια που νόμιζε ότι κρατούσε όλο τον κόσμο στα χέρια της. Η χλιδή και η πολυτέλεια ήταν η απλή καθημερινότητά τους. Κυκλοφορούσαν με ελικόπτερο, έσκιζαν τα νερά του Αιγαίου με την υπερπολυτελή θαλαμηγό τους, την 38 μέτρων «Phalarope», η οποία κατασχέθηκε από ομολογιούχους της εταιρίας τους και πωλήθηκε αντί 1,8 εκατ. ευρώ.

Διοργάνωναν υπερπολυτελή πάρτι στη βίλα στις Σπέτσες, διέθεταν διαμέρισμα σε ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ, το οποίο τελικά πωλήθηκε αντί 13 εκατ. ευρώ. Μία ζωή σαν να βλέπεις τηλεοπτική σειρά απόλυτης χλιδής.
Και όσο φανταχτερή ήταν η καθημερινότητά τους, εξίσου εκκωφαντική ήταν και η πτώση τους.

Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι «φωτιά». Η οικογένεια έχει και άλλους 10 συγκατηγορούμενος, ωστόσο πατέρας και γιος είναι, σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι εμπνεύστηκαν και διηύθυναν τη μεγάλη κομπίνα με τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie, χειραγωγώντας τη μετοχή της, εξαπατώντας τους επενδυτές της και οδηγώντας στην κατάρρευση την ίδια την εταιρία.
Πατέρας και γιος, ως πρόεδρος ο πρώτος και CEO ο δεύτερος, κατηγορούνται ότι έδιναν εντολές και κατηύθυναν το σχέδιο για τις απάτες και τις πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων, την πλασματική αύξηση των κερδών της εταιρίας και τη διόγκωση της μετοχής, με τελικό αποτέλεσμα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Και ήταν τόσο μεγάλη η σιγουριά τους, ότι δεν θα τους ανακάλυπταν ποτέ, που συστηματικά χρησιμοποιούσαν ψεύτικα ονόματα, το «Γιώργος Πουτσίδης» έχει αφήσει εποχή, για τα παραστατικά μαϊμού στις αποστολές πλαστών εμβασμάτων.

Αν και το σκάνδαλο της Folli Follie έσκασε με πάταγο το 2018, αν και ταρακουνήθηκε το χρηματιστήριο, καθώς μία από τις ισχυρότερες εισηγμένες αποδείχθηκε big φούσκα, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, και ο γιος του Τζώρτζης προφυλακίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020. Το δικαστήριο, λοιπόν, θα πρέπει να έχει βγάλει ετυμηγορία πριν από το τέλος Μαρτίου 2022, διαφορετικά πατέρας και γιος θα αποφυλακιστούν λόγω λήξης του 18άμηνου της προφυλάκισης.

Τα κρυφά μέλη της συμμορίας των Κουτσολιούτσων!