Αφού δοκίμασε τους ορούς, τα μπότοξ, τα δεν ξερωγώ, το in πλήθος των celebrities κυνηγά τη νεανικότητα στην όψη με καινούργια πυρομαχικά και νέους πειραματισμούς. Κι επειδή η εκκεντρικότητα έχει μια γοητεία, οι νέες θεραπείες ομορφιάς του Χόλιγουντ είναι κάτι παραπάνω από εκκεντρικές. Ίσως και αμφιλεγόμενες αν θυμηθούμε και το πάθημα της Λίντα Ευαγγελίστα. Ας δούμε τις πιο παράξενες μεθόδους με τις οποίες οι σταρ επιδιώκουν το ουτοπικό(;) for ever young. 

Αλατόλουτρα

Η Τζέσικα Μπιλ σάρωσε στο TikTok όταν αποκάλυψε το τελετουργικό ομορφιάς της πριν από το Met Gala. Η ηθοποιός έριξε μια τεράστια ποσότητα (μιλάμε σακιά!) από άλατα Epson σε ζεστό νερό και στη συνέχεια βούλιαξε στην μπανιέρα της για να μουλιάσει. 

Αιμοθεραπεία

Το λένε και «βαμπίρ περιποίηση προσώπου». Τι περιλαμβάνει η θεραπεία: Αρχικά παίρνουν αίμα από τον «ασθενή»-ψωνάρα. Στη συνέχεια, σε εργαστήριο μικροβιολογικό, εξάγεται από το αίμα το πλάσμα, το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και το οποίο στη συνέχεια εγχύεται με ένεση στα σημεία του προσώπου που χρήζουν βελτίωσης. Η πρώτη που εφάρμοσε τη βαμπιρομέθοδο ήταν η Κιμ Καρντάσιαν το 2013, όμως δήλωσε πως είναι επώδυνη και δεν θα την ξανακάνει. Το 2019 την επιχείρησε η αδελφή της Κόρτνεϊ, ενώ πρόσφατα η μέθοδος ήρθε στο προσκήνιο όταν συνδέθηκε με τρία κρούσματα έιτζ στο Νιου Μέξικο των ΗΠΑ. 

Κολπικά ατμόλουτρα

Μια τόσο Γκουίνεθ Πάλτροου επινόηση! Η ηθοποιός και ιδιοκτήτρια της Goop προτείνει κατά καιρούς διάφορες αντισυμβατικές θεραπείες με επίκεντρο το αιδοίο ξεσηκώνοντας συλλογικά πάθη αλλά φουσκώνοντας το πορτοφόλι της. Μια από αυτές και τα κολπικά ατμόλουτρα, τα οποία υποτίθεται πως καθαρίζουν τη μήτρα και εξισορροπούν τις ορμόνες. Τα εν λόγω ατμόλουτρα έγιναν θέμα σχολιασμού και χάχανων για μερικές ημέρες στα ΜΜΕ, όμως μετά μπήκαν στη μέση οι γυναικολόγοι οι οποίοι επέκριναν την πρακτική ως επικίνδυνη. 

Βδελλοθεραπεία

Η Ντέμι Μουρ ορκίζεται για την αποτελεσματικότητα της βδελλοθεραπείας, που, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, την ανακάλυψε σε κέντρο ομορφιάς στην Αυστρία. Οι φαρμακευτικές βδέλλες υποτίθεται πως έχουν στο σάλιο τους βιοδραστικές ουσίες που βοηθούν στην αποτοξίνωση και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το μοντέλο Μιράντα Κερ αποκάλυψε επίσης ότι έχει δοκιμάσει περιποίηση προσώπου με βδέλλες. Η αλήθεια είναι πως οι βδέλλες αποτελούν κομμάτι αρχαίων θεραπειών, ας πούμε, για την υπέρταση. Θυμηθείτε και το μολιερικό «κλύσμα, αφαίμαξη κι ένα καλό καθαρτικό», που ακούγεται στο έργο «Ο κατά φαντασίαν ασθενής». Όπου «αφαίμαξη», βάλτε βδέλλες, έτσι γινόταν τότε. 

Θεραπεία με τσίμπημα μέλισσας

Άλλη μια εκκεντρικότητα της Πάλτροου, η οποία ισχυρίζεται πως το τσίμπημα της μέλισσας βοηθά στη μείωση των φλεγμονών και λειαίνει τις ουλές. Η Γκουίνεθ, ξεχνώντας να αναφέρει τα ενδεχόμενα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης αλλά και τον πόνο, σημειώνει πως η μελισσοθεραπεία είναι μια παράδοση αιώνων. ΟΚ, αλλά ο κόσμος εξελίσσεται, κυρία μου!

Κουτσουλιές πουλιών

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, το λαμπερό δέρμα της Βικτόρια Μπέκαμ οφείλεται σε μια ρουτίνα περιποίησης που είχαν υιοθετήσει οι γκέισες και περιλαμβάνει και περιττώματα πουλιών. Οι κουτσουλιές, αφού περνούν από επεξεργασία, χρησιμοποιούνται για απολέπιση, και έτσι το δέρμα καθαρίζει και φωτίζεται. Προσοχή, μην πάρετε αέρα και αρχίσετε να μαζεύετε τα κακάκια των περιστεριών από το μπαλκόνι, χρειάζονται αποκλειστικά κακάκια αηδονιών. 

Περιποίηση δέρματος με μητρικό γάλα

Είναι η σαχλαμ… ε η αποκάλυψη της Τζόντι Τέρνερ Σμιθ. Το 2020 ομολόγησε στη Vogue ότι στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της ενσωματώνει το δικό της μητρικό γάλα, το οποίο το αναμειγνύει με αλόη βέρα και ορό. Δήλωσε πως το γαλακτικό οξύ είχε μεταμορφώσει το ευαίσθητο δέρμα της σε μπετόν αρμέ. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. 

Πέος προσώπου

Το επιστημονικό όνομα της μεθόδου είναι «περιποίηση προσώπου ακροποσθίας» και «Επιδερμικός αυξητικός παράγοντας». Είναι η αγαπημένη συνήθεια της Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία, όταν δεν ασχολείται με τα δίκαια της Παλαιστίνης, ξαπλώνει στο κρεβάτι του αισθητικού και της εγχύουν στο πρόσωπο με μικροβελόνες βλαστοκύτταρα. Όχι όμως βλαστοκύτταρα ό,τι κι ό,τι. Πρόκειται για βλαστοκύτταρα που συλλέγονται από τις ακροποσθίες νεογνών κατά την περιτομή και υποτίθεται ότι έχουν την ιδιότητα να τονώνουν την παραγωγή κολλαγόνου. Το «πέος προσώπου» είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες πρακτικές στον κόσμο. 

Διαβάστε ακόμη