search

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι νέες ταινίες της εβδομάδας, 24 – 30 Νοεμβρίου

Oι νέες ταινίες της εβδομάδας, 24 - 30 Νοεμβρίου. Η τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του Νοέμβρη βρίσκεται προ των πυλών και φαίνεται να μάς επιφυλάσσει το «βαρύ» πυροβολικό του μήνα.

2. Guillermo del Toro’s Pinocchio

νέες ταινίες της εβδομάδας, 24 – 30 Νοεμβρίου. Η τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του Νοέμβρη βρίσκεται προ των πυλών και φαίνεται να μάς επιφυλάσσει το «βαρύ» πυροβολικό του μήνα. Αρχικά, θα δούμε το «The Fabelmans» που αποτελεί μία ημι-αυτοβιογραφική ταινία του Στίβεν Σπίλπεργκ. Μάλιστα, στην ταινία παίζουν Οσκαρικοί ηθοποιοί, όσο ο Σπίλμπεργκ συνυπογράφει το σενάριο με τον βραβευμένο με Πύλιτζερ Τόνυ Κούσνερ και τη μουσική έχει αναλάβει ο πέντε φορές βραβευμένος με Όσκαρ Τζον Γουίλιαμς. Έτσι, αυτή την εβδομάδα θα δούμε ένα από τα μεγάλα φαβορί των επόμενων Όσκαρ.

Παράλληλα, στους κινηματογράφους έρχεται και το «Bones and All», το οποίο αποτελεί την κινηματογραφική επανένωση του Τιμοτέ Σαλαμέ με το Λούκα Γκουαντανίνο μετά το θρυλικό «Call me by your name». Το «Bone and All» βασίζεται και αυτό σε βιβλίο, ενώ έχει ήδη διακριθεί καταφέρνοντας να κερδίσει τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας το 2022.

Ακολουθούν οι ταινίες της εβδομάδας:

1. The Fabelmans

Υπόθεση: Η ταινία αφορά το 16χρονο Σάμι Φέιμπελμαν (Γκάμπριελ ΛαΜπελ) ο οποίος φιλοδοξεί όταν μεγαλώσει να γίνει σκηνοθέτης. Τη μητέρα του υποδύεται η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Γουίλιαμς και τον πατέρα του ο φρέσκος από την επιτυχία του “Batman” Πολ Ντάνο. Το καστ συμπληρώνουν οι Σεθ Ρόγκεν και Τζουντ Χιρς, ενώ τη μουσική συνθέτει ο εμβληματικός Τζον Γουίλιαμς. Στο σενάριο ο Σπίλμπεργκ συνεργάζεται με το βραβευμένο με Πούλιτζερ Τόνι Κούσνερ, με τον οποίο στο παρελθόν έχουν ενώση ξανά τις δυνάμεις τους στα “Λίνκολν” και “Μόναχο”.

2. Guillermo del Toro’s Pinocchio

Υπόθεση: Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και ο πολυβραβευμένος θρύλος του stop-motion Μαρκ Γκούσταφσον αναπλάθουν το κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι γύρω από το θρυλικό ξύλινο αγόρι, με μια ευφάνταστη ιστορία που βάζει τον Πινόκιο σε μια μαγευτική περιπέτεια η οποία υπερβαίνει κόσμους και αποκαλύπτει τη ζωογόνο δύναμη της αγάπης.

3. Bones and All

Υπόθεση: Το «Bones and All» είναι η ιστορία αγάπης ανάμεσα στην Μάρεν (Τέιλορ Ράσελ), μία νεαρή γυναίκα που μαθαίνει πώς να επιβιώνει στο περιθώριο της κοινωνίας, και τον Λι (Τιμοτέ Σαλαμέ) έναν ακραίο και στερημένο τυχοδιώκτη. Αυτοί συναντιούνται και ενώνονται για μια οδύσσεια χιλιομέτρων που τους οδηγεί στις περιφερειακές διαδρομές, στα κρυφά περάσματα και στις παγίδες της Αμερικής του Ρόναλντ Ρίγκαν. Όμως, παρά τις καλύτερες προσπάθειές τους, όλοι οι δρόμοι οδηγούν πίσω στο τρομακτικό παρελθόν τους και σε μια τελική στάση που θα καθορίσει αν η αγάπη τους μπορεί να επιβιώσει από την ετερότητά τους.

4. Παράξενος Κόσμος

Υπόθεση: Η νέα ταινία της Disney μάς συστήνει μία μυθική οικογένεια εξερευνητών, τους Κλέιντ, και την προσπάθειά τους να εξερευνήσουν μία αχαρτογράφητη και ύπουλη περιοχή, παρέα με ένα ετερόκλητο πλήρωμα που περιλαμβάνει μια άμορφη μάζα, ένα τρίποδο σκύλο και ένα πλήθος από αδηφάγα πλάσματα.

5. Τέλος Χρόνου

Υπόθεση: Η Σοφία, ο Λορντ, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος είναι μαθητές Λυκείου και δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους σε ένα σχολείο που αγνοεί τις ανάγκες τους. Ενώ αντιμετωπίζουν την πίεση των πανελληνίων, η ζωή τους μπαίνει σε αναμονή όταν μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το κλείσιμο του σχολείου…

Όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας προβάλλονται από την Πέμπτη 24/11 σε ένα σινεμά δίπλα σου!

Διαβάστε ακόμη: