search

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι νέες ταινίες της εβδομάδας, 17 – 23 Νοεμβρίου

Oι νέες ταινίες της εβδομάδας, 17 – 23 Νοεμβρίου. Σίγουρα οι Ρέιφ Φάινς και Άνια Τέιλορ-Τζόι θα «κλέψουν» τις εντυπώσεις αυτή την εβδομάδα με το «Μενού», ενώ και ο οσκαρικός Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου…

Oι νέες ταινίες της εβδομάδας, 17 – 23 Νοεμβρίου

νέες ταινίες της εβδομάδας, 17 – 23 Νοεμβρίου. Ο Νοέμβριος συνεχίζεται με πολλές και πολυαναμενόμενες ταινίες που έχουν «πεντάστερο» cast ηθοποιών και «άρωμα» Όσκαρ. Σίγουρα οι Ρέιφ Φάινς και Άνια Τέιλορ-Τζόι θα «κλέψουν» τις εντυπώσεις αυτή την εβδομάδα με το «Μενού», ενώ και ο οσκαρικός Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του σινεφίλ κοινού με το «Μπάρντο, το Ψευδές Χρονικό ενός Σωρού Αλήθειες».

Πάμε να δούμε τις νέες ταινίες της εβδομάδας;

1. Το Μενού

Υπόθεση: Ένα νεαρό ζευγάρι (Anya Taylor-Joy και Nicholas Hoult), ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί του Βορειοδυτικού Ειρηνικού για να δειπνήσει σε ένα πριβέ εστιατόριο, όπου ο μοναχικός, παγκοσμίως καταξιωμένος, Σεφ Julian Slowik (Ralph Fiennes) έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού γευσιγνωσίας για εκλεκτούς πελάτες. Όλοι οι συνδαιτυμόνες θα βιώσουν άγρια και βίαια σκηνικά, καθώς εμφανίζονται ολοένα και πιο απρόσμενα πιάτα. Το κίνητρο του Σεφ Slowik πίσω από το περίτεχνο μενού είναι ο καταλύτης για ένα συγκλονιστικό φινάλε.

2. Κορσές

Υπόθεση: Η Ευνοούμενη του Λάνθιμου συναντά τη Μαρία Αντουανέτα της Σοφία Κόπολα στο δράμα εποχής της Μαρί Κρόιτσερ, και η Βίκι Κριπς (Αόρατη Κλωστή) δίνει μια αριστουργηματική ερμηνεία ως Αυτοκράτειρα Σίσσυ – χιλιάδες κορσέδες μακριά από αυτή της Ρόμι Σνάιντερ στη θρυλική κινηματογραφική σειρά.

3. Μπάρντο, το Ψευδές Χρονικό ενός Σωρού Αλήθειες

Υπόθεση: Η ταινία ακολουθεί το προσωπικό και συγκινητικό ταξίδι του Σιλβέριο, ενός διάσημου Μεξικανού δημοσιογράφου και δημιουργού ντοκιμαντέρ που ζει στο Λος Άντζελες, ο οποίος, έχοντας κερδίσει ένα διεθνές βραβείο μεγάλου κύρους, νιώθει την ανάγκη να επιστρέψει στην πατρίδα του, χωρίς να περιμένει ότι αυτό το απλό ταξίδι θα τον ωθήσει σε ένα υπαρξιακό όριο. Οι αναμνήσεις και οι φόβοι του ξετυλίγονται και διαπερνούν το παρόν του, γεμίζοντας την καθημερινότητά του με μια αίσθηση αμηχανίας και απορίας. Με συγκίνηση και άφθονο γέλιο, ο Σιλβέριο έρχεται αντιμέτωπος με καθολικά αλλά πολύ προσωπικά ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα, την επιτυχία, τη θνητότητα, την ιστορία του Μεξικού και τους βαθιά συναισθηματικούς οικογενειακούς δεσμούς που μοιράζεται με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Πράγματι, τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σε αυτούς τους τόσο παράξενους καιρούς;

4. Στο σύρμα

Υπόθεση: 1948. Ο Δημήτρης ανάμεσα σε άλλους αγωνιστές, εξορίζεται στην Μακρόνησο. Εκεί, ο σκληρός βασανιστής Κοθράς προσπαθεί μάταια να τον σπάσει ώστε να υπογράψει δήλωση. Μετά από 10 χρόνια κι ενώ καθένας τους νομίζει τον άλλο νεκρό, συναντιούνται τυχαία στο παγκάκι ενός πάρκου. Πέρα από την αμφότερη έκπληξη και την απορρέουσα συζήτηση, σιγά σιγά θα ανακαλύψουν ότι η ζωή τους έχει παίξει κι ένα απρόσμενο παιχνίδι.

5. Ο σπόρος μιας αγάπης

Υπόθεση: Η ιστορία της Μα και του Κάο, δύο μεσηλίκων που βιώνουν μοναξιά και αναγκάζονται να παντρευτούν. Αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες της φύσης και της ζωής στη φάρμα, το ζευγάρι προσπαθεί να κατανοήσει τους κύκλους της γης και να βρει αρμονία εν μέσω των αλλεπάλληλων προκλήσεων της καλλιέργειας – παράλληλα, βέβαια, η μεταξύ τους σχέση ξεκινά να ανθίζει και να αποφέρει καρπούς.

Όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας προβάλλονται από την Πέμπτη 17/11 σε ένα σινεμά δίπλα σου!

Διαβάστε ακόμη: