Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν απότομα υψηλότερα την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,5% στις απογευματινές συναλλαγές, ενώ όλοι οι κλάδοι ήταν σε θετικό έδαφος. Οι τεχνολογικές μετοχές κατέγραψαν κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 2,8% εν μέσω αυξανόμενης διάθεσης για κινδύνους, καθώς οι μετοχές αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο 2,7%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7450.55 μονάδες θετικός κατά 1,47%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται θετικά κατά 1,69% στις 15175.64 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικό έδαφος κατά 2,01% στις 7078.3 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28487.67 μονάδες αυξημένος κατά 1,79%. Ο ισπανικός δείκτης IBEX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 1,98% στις 9255.1 μονάδες.

Οι μετοχές διατήρησαν κέρδη μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας το μεσημέρι ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά. Η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη μετά την παύση των αυξήσεων της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Fed έλαβε την απόφαση την Τετάρτη εν μέσω ενδείξεων οικονομικής ανάπτυξης, ενώ οι συνθήκες στην αγορά εργασίας και ο πληθωρισμός παραμένουν πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας. Η απόφαση περιελάμβανε επίσης μια αναβάθμιση της γενικής αξιολόγησης της οικονομίας της Fed.

Οι αγορές της Ασίας ανέβηκαν απότομα καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά την απόφαση, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές μετατόπισαν την εστίασή τους από τη Fed στην τελευταία παρτίδα αναφορών εταιρικών κερδών.

Διαβάστε ακόμη: