Άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν την επόμενη απόφαση για τα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,4% στις πρώτες συναλλαγές, συνεχίζοντας τη θετική δυναμική από την αρχή της εβδομάδας, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τη χειρότερη μηνιαία επίδοση από τον Σεπτέμβριο του 2022. Αυτή την ώρα σημειώνει άνοδο 0,20% στις 434,53 μονάδες.

Οι μετοχές του λιανεμπορίου οδήγησαν τα κέρδη του κλάδου, σημειώνοντας άνοδο 1,4%, αφού ο βρετανικός όμιλος ένδυσης και ειδών σπιτιού Next αύξησε τις προοπτικές κερδών του για τέταρτη φορά φέτος.

Στις επιμέρους αγορές, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,13%, ο γερμανικός DAX με κέρδη 0,21%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0.22%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,10% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με οριακή πτώση 0,05%.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσουν τα επιτόκια σταθερά, με την τιμολόγηση των προθεσμιακών συμβολαίων Fed Funds να υποδηλώνει πιθανότητα άνω του 97% ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Οι ευρωαγορές σημείωσαν άνοδο την Τρίτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε σε χαμηλό διετίας, στο 2,9%, τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Τρίτης. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 3,1%.

Εν τω μεταξύ, η στατιστική υπηρεσία Eurostat ανακοίνωσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο, κάτω από την πρόβλεψη για στασιμότητα.

Οι μετρήσεις έρχονται μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διακόψει ένα σερί – ρεκόρ 10 διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων της κατά τη συνεδρίασή της την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: